Najnovije

ANDRIJA MANDIĆ: Đukanović je uradio sve što je mogao protiv Srbije i srpskog naroda!

Predsednik opozicione NOVA i funkcioner DF Andrija Mandić rekao je da je poziv Kadrija Veseljija CG i Makedoniji da se "okupe" protiv Srbije, potpuno logičan. Kako je rekao, to je potpuno logično "uzimajući u obzir da je režim Mila Đukanovića uradio sve što je mogao protiv Srbije i srpskog naroda".

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

- Veselji je juče rekao da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu, ali je, dodaje, lično spreman da se suoči sa Srbijom.

Pozvao je Severnu Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO, da se svi "okupe protiv Srbije".  Premijer Crne Gore Duško Marković nazvao je danas poziv predsednika kosovskog parlamenta Veseljija na stvaranje saveza protiv Srbije besmislenim i dodao da takva ideja ne može biti prihvaćena u Crnoj Gori. 

- Poziv albanskog ekstremiste Kadrija Veseljija da lažna država Kosovo napravi pakt sa vlastima Crne Gore i Severne Makedonije protiv Srbije potpuno je logična uzimajući u obzir da je režim Mila Đukanovića uradio sve što je mogao protiv Srbije i srpskog naroda, i ta operacija se zove okupljanje proverenih i dokazanih srpskih neprijatelja pod jedan, velikoalbanski barjak – rekao je Mandić. 

On je dodao da su i na nedavnoj konferenciji u Minhenu "mnogi učesnici mislili da je predsednik DPS Milo Đukanović član albanske delegacije, jer je najviše vremena proveo sa albanskim političarima i njihovim lobistima". 

- Nije nas iznenadilo da Vlada CG ne želi da učestvuje u Veseljijevom projektu, koji podrazumijeva i rat sa Srbijom, jer ih ne krasi neka srčanost, kao što je poznato, ali ne isključujemo mogućnost da nađu neki podmukli način da mu pomognu. Ratni sukobi su nepredvidivi, a poznati dezerteri iz crnogorskog režima nikada nisu bili skloni rizikovanju vlastite kože - naveo je Mandić. 

Mada, dodao je Mandić, Veseljijeva ekipa bi ih sa velikim zadovoljstvom gurnula u prve redove. 

- Ovdašnji funkcioneri uglavnom su bili koncentrisani na neviteška, ali “pragmatična” ponašanja poput šverca, bahanalija, prevara i sl, o čemu ovih dana svedoči i Duško Knežević. Dok je Veselji 1999. godine pucao u naše vojnike, i za svoj cilj rizikovao vlastiti život, dotle su ovi iz vrha crnogorskog režima odrađivali manje riskantne zadatke za NATO, poput isključivanja vode i struje svojoj vojsci, postavljanja lokatora, usporavanja i onemogućavanja mobilizacije, i slično - saopštio je Mandić. 

Mandić je saopštio da je NATO znao da "izdaji skloni CG režim mogu da angažuju samo za neke nevojničke, subverzivne aktivnosti, gde nema previše rizika". 

- Pored toga, crnogorski režim zna da bi učestvovanje u velikoalbanskom projektu zapalilo i plamen u CG, jer srpski narod koji ovde živi, oduvek je sklon viteškom držanju i ne bi sedo skrštenih ruku. Mi, koji pripadamo srpskom narodu, delimo dobro i zlo sa sunarodnicima i naša je dužnost, kao što je bila i naših predaka, da podelimo njegovu sudbinu, kakva god bila – zaključio je Mandić.

Da li će Balkan doživeti nešto poput Arapskog proleća? Pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milo Đukanović kao gost u emisiji “Ukrštene riječi” na TV Prva

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA