Najnovije

AMERIČKI NAROD NIKAD NEĆE BITI BEZBEDAN: Protivnici dijaloga mrse konce

Državni mediji Severne Koreje preneli su da narod SAD "nikada neće biti slobodan od pretnje po svoju bezbednost" ako pregovori između dvije zemlje budu bez rezultata.

Severna Koreja (Foto: Jutjub)

Zvanična agencija KCNA kritikovala je američke Demokrate i još neke da "planiraju da osujete" drugi samit između lidera Kim DŽong Una i američkog predsednika Donalda Trampa u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, krajem februara.

KCNA je optužila Trampovu administraciju da "sluša" protivnike dijaloga, čak i pored toga što su SAD pokrenule diplomatske napore sa Severnom Korejom, preneo je Rojters. 

Kim je juče krenuo iz Pjongjanga vozom u pratnji visokih zvaničnika i svoje uticajne sestre, kako bi stigao na samit zakazan za 27. i 28. februar, javila je severnokorejska zvanična agencija KCNA. 

Tramp i Kim će se sastati u Hanoju, osam meseci nakon njihovog istorijskog susreta u Singapuru, gde su obećali da će raditi u pravcu pune denuklearizacije Korejskog poluostrva. 

Od tada je postignut neznatan napredak, a očekuje se da će se dvojica lidera fokusirati na to koje elemente nuklearnog programa bi Severna Koreja mogla početi da ukida, u zamenu za ustupke SAD, navodi Rojters.

Više o susretu Kima i Trampa pročitajte OVDE.

Izvor: RTCG

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Slovenci na priredbi u Severnoj Koreji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA