Najnovije

BRITANSKI PLAĆENICI POBIJENI U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Došli po specijalnom zadatku da vode operaciju protiv...

Huti su ubili devet britanskih vojnika tokom specijalne operacije u južnoj saudijskoj provinciji Nadžran. Huti nisu razjasnili da li su britanski borci bili pripadnici britanske vojske ili jednostavno komandosi Koalicije pod vođstvom Saudijske Arabije.

Britanski vojnici (Foto: Jutjub)

- Ubijeni britanski vojnici trebali su da vode nekoliko napada plaćenika na saudijsko-jemenskoj granici - navodi se u medijskom krilu Huta.

Vojske Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata poznate su po tome što plaćaju strane borce. Ako se to potvrdi, ovo će biti drugi put da je britansko osoblje ove godine napadnuto u Jemenu. Pre nedelju dana, “Ekspres” je otkrio da su dvojica pripadnika Britanske specijalne vazdušne službe (SAS) povređena u eksploziji bombe pored puta dok su vodili tajnu humanitarnu misiju u centralnom Jemenu.

Velika Britanija se smatra jednim od glavnih saveznika Koalicije pod vođstvom Rijada. Prema nekoliko izveštaja, London je snabdevao Kraljevske saudijske vazduhoplovne snage (RSAF), koje su optužene za ratne zločine, kasetnim bombama i rezervnim delovima za britanske avione. Uprkos brojnim kritikama, Velika Britanija i dalje podržava rat Koalicije protiv Huta.

Napadnuta vojna misija EU u Maliju. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nastavljaju se krvavi sukobi u Jemenu i na jugu Saudijske Arabije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA