Najnovije

JOŠ JEDAN PROTEST U BEOGRADU: Mame su mafija? Žene krenule u borbu protiv vlasti (VIDEO)

U organizaciji Inicijative "Mame su zakon" danas je u Beogradu održan protest pod nazivom "Mame su mafija?" zbog toga "što Vlada Srbije ignoriše njihove višemesečne zahteve da se izmeni loš Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom".

Mame nisu mafija (Foto: Jutjub)

Učesnici protesta okupili su se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a zatim su krenuli u šetnju do Vlade Srbije.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Solidarne žene", "Žene uzvraćaju udarac", "Mame mafijašice ponosne radnice", "Mame nisu mafija!", "Mame su zakon", "Ženska ljutnja, a ne ćutnja" i "Solidarno protiv seksualnog nasilja".

Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura rekla je da su u petak predstavnici Inicijative Mame su zakon Ustavnom sudu predali predlog za ocenu ustavnosti Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i da ga je potpisao 31 poslanik.

"Očekujemo da će Ustavni sud da donese pravu odluku i da će ovaj zakon proglasiti neustavnim i da će se on silom naći u Skupštini Srbije", rekla je Macura.

Macura je objasnila da je u nekokoliko navrata tražila dopune dnevnog reda sednice republičkog parlamanta, ali joj to nije pošlo za rukom, pre svega, zato što vladajuća većina ne glasa da se predlog izmena i dopuna tog zakona stavi na dnevni red.

"Ovo je bila prinudna mera koju smo primenili i praktično naložili Ustavnom sudu da proceni da li je Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom neustavan", rekla je Macura.

O protestima u Podgorici pročitajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Parlament ili Pozorište, šta čeka Srbiju?

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najava protesta '’Mame su mafija?'’

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA