Najnovije

PO NAREĐENJU UJKA SEMA, LOŠE KOMŠIJE VENECUELU UVLAČE U RAT: Novi haos, sukobi na granici sa Brazilom i Kolumbijom! (FOTO/VIDEO)

Novi sukobi izbili su između demonstranata i pripadnika venecuelanske Nacionalne garde na granici sa Brazilom. Desetine Venecuelanaca koji su došli u pogranični brazilski grad Pakarajma, zasuli su preko zatvorene granice kamenicama venecuelanske snage koje su odgovorile suzavcem.

Haos na graničnim prelazima prema Venecueli (Foto: Jutjub)

Brazilska TV stanica "Globo" emitovala je snimak na kom se vidi kako se brazilski vojnik približava granici i poziva venecuelanske vojnike na smrirenost, a od demonstranata i novinara je zatražio da se odmaknu, prenosi AP.

U subotu je kampanja slanja humanitarne pomoći, koju su inicirale SAD, naišla na snažan otpor venecuelanskoh bezbednosnih snaga koje su ispaljivale suzavac na demonstrante, a u sukobima je stradalo dvoje i povređeno oko 300 ljudi.

Sukobi su izbili nakon što su kamioni s humanitarnom pomoći i desetinama volontera pokušali da uđu u Venecuelu iz Brazila i Kolumbije s kojima je predsednik Nikolas Maduro prekinuo odnose. Sukobi su trajali tokom celog dana na dva mosta koji povezuju Venecuelu s Kolumbijom.

Pogledajte OVDE ko stoji iza haosa u Venecueli i na njenim granicama.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Veliki sukobi demonstranata i policije na graničnim prelazima na ulasku u Venecuelu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA