Najnovije

POČELI SU STRAHOVITI UDARI NA IDLIB - PRVI PUT OD SEPTEMBRA! Sirijski avioni nemilosrdno bombarduju gradove džihadista! (MAPA/VIDEO)

Po prvi put u više od pet meseci, ratni avioni Sirijskog arapskog vazduhoplovstva izvršili su dvadeset vazdušnih napada na položaje radikalnih militanata u južnom Idlibu. Vazdušni napadi, koji su se dogodili ujutro 24. februara, usmereni su na gradove Sukaik, Tamana, Khvein, Zarzur i Kan Šejkun, prema izvorima sirijske opozicije.

Sirijski avion (Foto: RIA Novosti)

Sirijski avioni obustavili su svoje aktivnosti u oblastima severozapadne Sirije koje kontroliše opozicija nakon uspostave sporazuma o demilitarizovanoj zoni u Idlibu između Rusije i Turske u septembru prošle godine. Ova pauza je danas zvanično okončana.

Vazdušni napad je verovatno bio odgovor na ponovljena kršenja sporazuma o demilitarizovanoj zoni. U poslednje dve nedelje, militanti su granatirali mnoge stambene oblasti u Latakiji, Hami i Alepu, uključujući Kurdahu, rodni grad sirijskog predsednika Bašara al-Asada. Najmanje jedan civil je ubijen u tim napadima.

Sporazum o demilitarizovanoj zoni izgleda da je na ivici kolapsa, pogotovo što Turska nije ispunila svoje obaveze. Ako se to dogodi, Damask i njegovi saveznici verovatno će se odlučiti za ograničenu vojnu operaciju protiv militanata u Idlibu.

Pogledajte OVDE koliko ima pripadnika Islamske države u regionu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijske snage žestoko gađaju položaje džihadista na severu Hame i u južnom Idlibu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA