Najnovije

VUČIĆ: Vreme smrti je prošlo!

Nacionalne i državne interese Srbije braniću snažnije i jače, nego oni što mi drže pridike, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

On je ukazao da je neophodno da razumemo svoju istorijsku odgovornost.

To što Albancima ili nekim drugima ne odgovara jakim rečima, ne znači, rekao je, našu slabost.

“Ne znači da ćemo nekome da prepuštamo nešto od naših nacionalnih interesa. Svi ti koji se busaju u prsa ili jesu već dali sve ili bi dali drugima što je naše", rekao je predsednik Vučić i poručio: "Ja ću da brinem, ne brinite, o našem narodu na Kosovu i Metohiji, ali neću da obećavam sve, jer su drugi obećavali a odavno sve izgubili. Štitićemo naš narod, ali dajte da razmišljamo o životu". 

On je to rekao u razgopvoru sa građanima u Varvarinu, u čijoj blizini je Velika Drenova Dobrice Ćosića, autora trilogije "Vreme smrti", uz poruku da želi da veruje da je "vreme smrti prošlo, a vreme života naše dece došlo". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

“Za nas najvažnije da se posvetimo budućnosti, razmišljamo o radu. Nemojte da brinete, kao što sam to činio u duelu sa Tačijem čvršće, snažnije i jače braniću interese Srbije nego oni što mi drže pridike, jer volim Srbiju i naš narod", kazao je on. 

Podsetio je da su se, iz Srbije, dok smo pričali o ratovima 1990-tih, ljudi iseljavali, te da se Srbija mora štititi većim natalitetom. 

"Ne možemo da opstanemo ako ne budemo imali više dece u budućosti. Svuda u Rasinskom okrugu mnogo je više umrlih nego rođenih", ukazao je Vučić u obraćanju građanima ispred Osnovne škole "Jovan Kursula". 

On je u tom mestu obišao Osnovnu školu "Jovan Kursula" i Srednju školu Varvarin koje se nalaze u istoj zgradi, koja je nedavno nadograđena, čime je objekat dobio dodatnih 1.000 kvadrata.

Veliki broj meštana Velike Drenove i okolnih mesta dočekao je predsednika Aleksandra Vučića, inače, prvog predsednika Srbije koji je ikada posetio to mesto. 

U skladu s tim, Vučić je naišao na oduševljene meštane, transparente dobrodošlice, zastave Srbije, aplauz, decu u narodnim nošnjama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Velika Drenova je osim kao rodno mesto patrijarha Geramana, poznata i po velikom piscu Dobrici Ćosiću, a u tom selu je i jedna od 30 najstarijih škola u Srbiji, koja je počela da radi još 1813. godine. 

Vučić se okupljenima obratio sa bine ispred spomenika sedmorici Crvenoarmejaca, nastradalih 15. oktobra 1944. 

Mesna zajednica Velika Drenova u opštini Trtenik je do 1967. i sama bila opština, a sada broji 4.000 stanovnika koji se najviše bave poljoprivredom. 

Meštani se najviše bave proizvodnjom voćnih sadnica i loznih kalemova i kako je predsednik saveta Mesne zajednice Aleksandar Jaćimović rekao Tanjugu najveći su proizvođači loznih kalemova u Srbiji, a sa okolinom i jedan od najvećih proizvođača u Evropi. Najviše izvoze u Rusiju, dodao je Jaćimović. 

Predsednik Aleksandar Vučić je potom obišao je u Trsteniku fabriku "PPT Petoletka doo"- Hidraulika, koju su osnovali radnici, nakon stečaja privrednih društava nekadašnjeg giganta "Prve petoletke" iz tog mesta. 

Vučića je ispred fabrike dočekao direktor "PPT Petoletka doo" LJubisav Panić, sa kojim je predsednik obišao pogon. 

Pre toga, posetio je Stalać, gde je obišao preduzeće za proizvodnju metalne galanterije "Antić Kosta".

Pročitajte OVDE šta pišu prištinski mediji i šta će to sahraniti Srbiju.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA