Najnovije

GALIJAŠEVIĆ: BiH bliže Palestini nego Evropi

Stručnjak za bezbednost DŽevad Galijašević ocenio je danas da BiH nije bezbedna zemlja, ali da je Republika Srpska za sada pokazala veliku sposobnost i vitalnost da se nosi sa problemima koji se odnose na bezbednost i odbranu svoje pozicije.

DŽevad Galijašević (Foto: Jutjub)

"Dejtonski mirovni sporazum predstavlja odbranu Republike Srpske i demokratije u BiH", rekao je Galijašević novinarima pre početka foruma u Banjaluci o temi "Bezbednosne implikacije političke i institucionalne (zlo) upotrebe deklaracija, rezolucija, memoranduma, referenduma".

Galijašević je istakao da BiH nije bezbedna zemlja zahvaljujući islamističkim konceptima na prostoru kojim suvereno upravlja SDA koja sprovodi u delo političko nasleđe Alije Izetbegovića u vidu Islamske deklaracije.

"Zahvaljujući njima BiH nije bezbedna zemlja i bliže je Palestini nego Evropi. Bošnjačka politika pravi palestinizaciju na prostoru koji suvereno kontroliše SDA", istakao je Galijašević, prenela je RTRS.

Prema njegovim rečima, u BiH prave novu Palestinu u Evropi od ostataka odreda El mudžahedin, lokalnih mislimanskih vojski i milicija, aktivne islamske omladine, avganistanskih veterana, povratnika iz američkog zatvora Gvantanamo i najnovijeg migrantskog talasa.

Kada je reč o velikom broju migranata u BiH, Galijašević je istakao da nije reč ni o kakvim migrantima, već o poraženim sledbenicima Islamske države i Al kaide.

"Migrant je lice koje legalno ulazi u zemlju, pribavlja legitimnu dokumentaciju i daje je na uvid, a ne kradom i bez adekvatne dokumentacije matičnih zemalja. Svako ovo lice koje je pogrešno imenovano migrantom je bezbednosni problem Republike Srpske", rekao je Galijašević.

Forumu prisustvuju predstavnici veterana službi bezbednosti Republike Srpske, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Boračke organizacije Republike Srpske i akademske zajednice.

Pročitajte OVDE koliko Vučić još može da izdrži protestne šetnje, a pita se Dojče Vele.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DŽevad Galijašević - DŽihadisti su ozbiljna pretnja za Bosnu i Hercegovinu! 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA