Najnovije

MIHAJLOVIĆEVA "BANULA" I ZATEKLA "PUSTOŠ": Deonicu Ub–Lajkovac grade "jedan bager i jedan kamion“

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nenajavljeno je obišla radove na jedinoj nedovršenoj deonici na Koridoru 11 od Uba do Lajkovca, ali tamo nikoga nije zatekla.

Koridor 10 (Foto: Jutjub)

Na toj deonici se zbog propusta izvođača ponovo gradi 2,5 kilometara auto-puta, ali na 13 lokacija na kojima bi trebalo da se izvode radove, radnika i radova gotovo da nije bilo.

Glavni izvođač na toj deonici je kineska kompanija "Šangdong", podizvođač je "Energoprojekt", a radove nadziru "Koridori Srbije" i Institut CIP.

"Danas se radi na svim gradilištima, radi se na istočnom i južnom kraku Koridora 10, ali nema radova na deonici Ub–Lajkovac i to je neprihvatljivo! Obišli smo 13 lokacija i zatekli jedan bager i jedan kamion. Zbog nemara prethodnih izvođača sada ponovo moramo da gradimo ovaj deo auto-puta, a danas vidimo da na gradilištu nema nikoga", istakla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je dodala da će hitno stupiti u kontakt sa ambasadorkom Republike Kine kako bi joj pomogla da kineska kompanija "Šangdong" ubrza radove na toj deonici.

"U pitanju je novac građana Srbije koji trošimo za gradnju ovog auto-puta i mora da se radi 24 sata. Ako danas može da se radi u Grdelici, onda može i mora i ovde", navela je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Tokom januara i jakih mrazeva nije bilo moguće raditi, ali danas nema nijednog razloga da se radovi ne izvode, naglasila je Mihajlovićeva.

Deonica Ub–Lajkovac duga je ukupno 12,5 kilometara.

Zbog velikih propusta izvođača ponovo mora da se izgradi 2,5 kilometara, a vrednost radova na sanaciji ovog dela je 1,2 milijarde dinara.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo je krivične prijave protiv svih odgovornih lica na ovoj deonici.

Pročitajte OVDE sve o pukotinama na neotvorenoj deonici Koridora 10, sledi zamena svih slojeva auto-puta, a evo ko će to da plati!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Koridor 10, najveći investicioni projekat Srbije, još nije gotov.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA