Najnovije

POSLEDNJA OPOMENA ZA PRIŠTINU: Amerikanci imaju upozorenje za lažnu državu Kosovo! Nema više šale...

DŽon Erat, glavni direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće i Vilijam Bred Berkli, direktor za evropske poslove u tom Savetu, ponovili su u ponedeljak, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem u Beogradu, stav o potrebi hitnog ukidanja taksi koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH.

Ministar Dačić, DŽon Erat i Vilijam Berkli izrazili zadovoljstvo unapređenjem odnosa Srbije i SAD (Foto: mfa.gov.rs)

Sa američke stane "izražena je snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga radi iznalaženja obostrano prihvatljivog i trajnog rešenja, koje će voditi očuvanju stabilnosti, bezbednosti i daljem napretku celog regiona Zapadnog Balkana", ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa za koje je rečeno da imaju bogatu istoriju.

Dačić je Erata i Berklija, koji borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, podsetio da je prošle godine nizom manifestacija obeleženo 100 godina savezništva u Prvom svetskom ratu i vek od podizanja srpske zastave na Beloj kući.

Ponovljena je spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom u cilju pronalaženja trajnog rešenja nakon povlačenja odluke o taksama, piše u saopštenju.

Ispovest heroja sa Košara pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li se Dačić seća kada je bila sednica ne temu KiM i zašto ne?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA