Najnovije

RUSIJA DO ZUBA NAORUŽAVA SUSEDNU ZEMLJU: Daje besplatno PVO sredstva u vrednosti 9 miliona dolara

U okviru pružanja besplatne pomoći Tadžikistanu, Rusija je tu zemlju snabdela još jednom serijom proizvoda svoje namenske industrije, a najveći deo pomoći čine PVO sredstva.

Ruska radiolokaciona stanica (Foto: RIA Novosti)

"Isporučena imovina u iznosu većem od 9 miliona dolara (603 miliona rubalja) uključuje radarske stanice namenjene za otkrivanje i praćenje avionskih objekata", saopšteno je iz u Ministarstvu odbrane Rusije, prenosi Interfaks.

Ova dostava je izvršena u cilju modernizacije nacionalnih oružanih snaga i u skladu sa sporazumima između predsednika Rusije i Tadžikistana.

Program modernizacije se smatra ključnim sredstvom za povećanje borbenih sposobnosti saveznika Ruske Federacije u centralnoazijskom regionu i ruskog doprinosa jačanju tadžikistanske granice, saopštilo je ministarstvo.

Oružje koje je Rusija isporučila trebalo bi da poveća odbrambeni potencijal oružanih snaga Tadžikistana i pomogne u zaštiti vazdušnog prostora ove zemlje od terorističkih opasnosti, navodi se u saopštenju.

Ranije je rečeno da će Rusija isporučiti Kini nove rakete za sisteme protivvazdušne odbrane S-400 umesto ranije isporučenih raketa oštećenih tokom transporta.

Kako je Indija bombardovala teitoriju Pakistana, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dejstvo ruskih PVO sistema

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA