Najnovije

MUP I TUŽILAŠTVO TRAŽE JEDNOG DEMONSTRANTA: Velika prašina se digla zbog vešala (FOTO)

Zbog velikog uznemirenja javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koja je juče na protestu pristalica Saveza za Srbiju nosilo vešala, poručuo je ministar spoljnih poslova Nebojša Stefanović. Objavljena fotografija osumnjičenog

Vešalo (Ilustracija: Pixabay)

Povodom fotografije vešala na protestu u Beogradu, koja je objavljena na društvenim mrežama, Nebojša Stefanović je poručio da se tako nešto ne sme dozvoliti.

"Srbija je zemlja u kojoj možete potpuno slobodno možete da izražavate svoje stavove. U Parizu, Moskvi, Venecueli i nekim drugim zemljama imali smo prilike da vidimo i drugačije slike, videli smo i da je policija intervenisala protiv onih koji su izražavali različite stavove. Sa druge strane, ovde je bilo normalno da svako ko želi da protestuje može da uradi bilo šta, ali poslednji događaj je nešto što ne smemo da dozvolimo", naveo je ministar unutrašnjih poslova u saopštenju.

Istakao je da nije dozvoljeno nositi vešala, i na tako grub način vređati slobodarski osećaj ovog naroda "i podsećati ga na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vešali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje".

Kako se navodi u saopštenju, zbog velikog uznemirenja javnosti, MUP i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koje je juče na protestu pristalica Saveza za Srbiju nosilo vešala.

"To nije dozvoljeno u našoj zemlji i mi moramo da pokažemo da su građani ove zemlje većinski opredeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vešala i vešanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobeđuje u našoj zemlji", kaže Stefanović.

MUP je saopštio da, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, preduzimaju sve mere i radnje na identifikaciji osobe sa fotografije koja je juče na javnom skupu nosila vešala.

МУП објавио фотографију младића са вешалима


Foto: MUP Srbije

Pozivaju građane da, ukoliko prepoznaju ovog mladića, ili imaju bilo kakve informacije o njemu, o tome obaveste Policijsku upravu za grad Beograd.

Kakve podmukle uslove Priština postavlja Beogradu, pogledajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Demonstranti traže ostaku Šarčevića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA