Najnovije

PUTIN IMA KECA U RUKAVU: Ovo može postati novo moćno oružje Rusije!

Radi se o prototipu ruske višenamenske letelice bez posade. Na dijagramu se može videti kako će bespilotna letelica biti poslata u orbitu i kako će se vratiti na Zemlju koristeći padobrane.

Svemirska raketa (Foto: RIA Novosti)

Ruska fondacija Skolkovo je ranije saopštila da će bespilotna letelica, koju razvija Međunarodna naučna optička mreža (ISON) za rusku državnu svemirsku korporaciju Roskosmos, imati svoj sopstveni pogon, ali će prototip u prvoj fazi razvoja poletati sa nosača.

Generalni direktor ISON-a Juri Bakvalov izjavio je da će bespilotna letelica biti sastavljena od delova i komponenti proizvedenih samo u Rusiji, dok će njegov motor biti isti kao i onaj za rakete “Briz M-14D30”. Prema Bakvalovu, za 2023. godinu planirano je pet testova prototipa bespilotne letelice M-55 koje koriste avion za geofizička istraživanja.

Očekuje se da će letelica biti u mogućnosti da dostigne visinu do 160 kilometara (99 milja) brzinom od 7 maha. Svaki od ovih hipersoničnih svemirskih bespilotnih letelica može izvršiti najmanje 50 letova.

Ruska vlada traži međunarodnu istragu o američkom sletanju na Mesec. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kina je uspešno testirakla neimenovani supersonični svemirski avion

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA