Najnovije

ZAHAROVA BRUTALNO ZALEPILA MAKRONA: On je glavni proizvođač lažnih vesti o ruskim medijima!

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova najavilo je danas da će tražiti zvanične komentare od francuskih vlasti, kao i od francuske ambasade u Moskvi u vezi sa izjavom predsednika Emanuela Makrona da se ruski mediji mešaju u unutrašnja pitanja njegove zemlje kad je reč o protestima pokreta Žuti prsluci. 

Marija Zaharova (Foto: Ria)

"Ako su mediji sve preneli korektno - a mi ćemo zvanično tražiti objašnjenje od francuske strane i u Moskvi i u Parizu - onda je predsednik Makron glavni proizvođač lažnih vesti u Francuskoj i sve njegove aktivnosti u cilju borbe protiv toga su prividne", napisala je Zaharova danas na svom nalogu na Tviteru.

Francuski mediji su preneli da je Makron izjavio da ruski mediji koriste svoje naloge na društvenim mrežama kako bi se mešali u unutrašnja pitanja Francuske. 

Zaharova je danas odbacila navode da ruski RT i Sputnjik kupuju naloge na društvenim mrežama. 

"Francuska strana je više puta tražila da dokažemo da su ove optužbe osnovane, ali mi nismo ni do čega došli jer je to laž", napisala je ona. Prema njenim rečima, ruski mediji često pitaju za komentar učesnike protestnih okupljanja, jer francuske vlasti odbijaju da komuniciraju sa njima.

"On (Makron) mora da je zaboravio da i sam zabranjuje ruskim novinarima da prisustvuju njegovim konferencijama za medije. Zato novinari ne intervjuišu zvaničnike, već 'idiote u žutim prslucima', kako ih je Makron nazvao", istakla je Zaharova. 

Ona je napomenula i da francuski mediji retko prenose reči ruskih zvaničnika, a kao primer je navela francuski Figaro, koji, kaže, nije objavio intervju s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim.

Pročitajte OVDE kakvu to nevidljivu vojsku pravi Rusija.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zaharova za RTS: Rešenje koje bude prihvatljivo za srpski narod, Rusija će sa poštovanjem prihvatiti

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA