Najnovije

ŠOJGU ODGOVORIO AMERIMA: Kopneni „kalibri“ i supersonične rakete

Kopnena varijanta kompleksa „kalibar“ morskog baziranja sa krstarećom raketom dugog dometa treba da bude napravljena u periodu 2019/2020. godine, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, a u istom periodu će biti napravljen i kopneni kompleks sa supersoničnom raketom dugog dometa.

Šojgu (Foto: kremli.ru)

„Generalštab je predstavio vrhovnom komandantu spisak događaja koje je on odobrio. Tokom 2019/2020. godine bi trebalo da napravimo kopnenu varijantu kompleksa ’kalibar‘ morskog baziranja sa krstarećim raketama dugog dometa, koji se dobro pokazao u Siriji. U istom roku nam predstoji izgradnja raketnog kompleksa sa supersoničnom raketom velikog dometa“, izjavio je Šojgu na sednici Ministarstva odbrane, prenose RIA Novosti.

Prema njegovim rečima Šojgua, ove mere se realizuju pošto su SAD 2. februara izašle iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.   

„U isto vreme oni aktivno rade na izgradnji raketa kopnenog baziranja dometa većeg od 500 kilometara, koji izlazi iz okvira dogovorenih ograničenja. U vezi s tim, predsednik Rusije je dao zadatak ministarstvu odbrane da odgovore istom merom“, rekao je Šojgu.    

Prema rečima ministra, „korišćenje raketa morskog i vazdušnog baziranja na zemlji omogućiće da se značajno smanji rok proizvodnje novog raketnog oružja i troškovi“.

„Osim toga, važno je povećati domet kopnenih raketnih kompleksa na kojima se trenutno radi“, dodao je Šojgu.

Šoigu je takođe saopštio zameniku ministra odbrane Alekseju Krivoručku da “u kratkom vremenskom roku započne relevantni razvojni rad u okviru sredstava koja su izdvojena za državnu odbranu za 2019. godinu i planiranog perioda 2020-2021".

Još jedna velika sila dolazi u Venecuelu i staje na stranu Madura i Rusije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šojgu sa srpskim pilotima ruskih migova 29

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA