Najnovije

Napravite domaći mančmelou koji je garantovano bolji od kupovnog

Moguće je da napravite domaći kolač mančmelou koji ima ukus kao i pravi i što je najbolje - još i bolji!

Domaći mančmelou (Foto: Jutjub)

Za pripremu patišpanja za ovaj kolač potrebno je:

- 5 žumanaca;

- šoljica šećera;

- šoljica mleka;

- šoljica ulja;

- 2 šoljice brašna;

- 1 kesica praška za pecivo;

- 1 kašika kakao praha.

Za beli penasti deo kolača potrebno je:

- 5 belanca;

- 4 kašike šećera.

Za čokoladni preliv potrebno je:

- 100 grama čokolade;

- 4 kašike ulja.

Umutite mikserom žumanca i šećer, dodajte mleko, ulje, kako prah i brašno koje ste pomešali sa pecivom. Sjedinjenu smesu sipajte u podmazan pleh koj iste obložili papirom za pečenje ili uljem i brašnom podmazan pleh. Koru pecite 10 minuta na 180 stepeni.

Dok se patišpanj peče pripremite vazdušasti deo kolača. Umutite belanca sa kristal šećerom dok se sav šećer ne istopi, pa izvadite vreli patišpanj iz rerne i nanesite belanac. Vratite u rernu na dva minuta toliko da belanac samo malo požuti.

Čokoladu otopite i pomešajte sa uljem, pa prelijte preko belanaca svuda ravnomerno i ostavite da se kolač ohladi. Secite ga na kocke i servirajte.

Recept za krem kocke pogledajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Domaći kolač sa višnjama

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA