Najnovije

TRAMP OTVORENO LAŽE: Objavljuje da su SAD oslobodile Irak i Siriju od Islamske države

Donald Tramp počinje i da laže `na veliko`.

Tramp (Foto: Jutjub)

Najavio je da će naredne nedelje objaviti da SAD i njihovi saveznici kontrolišu 100 odsto teritorija u Iraku i Siriji koje su bile pod kontrolom Islamske države.

Najavio je da će naredne nedelje objaviti da SAD i njihovi saveznici kontrolišu 100 odsto teritorija u Iraku i Siriji koje su bile pod kontrolom Islamske države.

Američki zvaničnici navode da je Islamska država izgubila 99, 5 odsto teritorije koje je kontrolisala, kao i da sada drži samo oko pet kvadratnih kilometara u Siriji, u selima u dolini srednjeg toka Eufrata, gde je koncentrisan najveći deo njenih preostalih boraca.

Istina je, međutim, da su Amerikanci i njihovi saveznici – računajući i Kurde – u Siriji oslobodili od ID mnogo manju teritoriju nego sirijska armija i njeni saveznici.

Osim toga: Islamska država se žestoko borila samo protiv sirijske armije. A protiv Amerikanaca je glumila ratne okršaje, kao i Amerikanci protiv nje.

Vašington je stvorio Islamsku državu i ne bi se protiv borio ni onoliko koliko se borio da se Rusija nije umešala u sirijski rat i preokrenula njegov tok zajedno sa Iranom.  

Trampov pomoćnik za nacionalnu bezbednost – DŽon Bolton – u isto vreme je objavio da SAD svoje antivenecuelanske sankcije neće primeniti protiv onih pripadnika armije Nikolasa Madura koji pređu na stranu američke marionete u Karakasu Huana Guaida.

Turska se jednom zauvek oslobodila MMF-a i nikad mu se neće vratiti. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovo Amerikanci kriju - Rusi obaraju rakete po Siriji kao ludi!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA