Najnovije

Kojo, srećan ti put!

Koliko ste puta u životu pomislili: ostati ili otići? Koliko ste se puta upitali da li ste heroj ili slabić jer ostajete u svojoj domovini? Da li ste ikada razmišljali o boljoj i svetlijoj budućnosti koja se ne zove Srbija?

Mihailo Janjić, Srpska desnica (Foto: Jutjub)

Piše: Mihailo Janjić, Srpska desnica

Veliki rimski pesnik Seksto Propercije rekao je jednu misao koja je u meni usadila čvrst i jak stav po pitanju ove teme, a glasi: “Šta da lepo o onome kažem kome je njegova domovina mala?”

Nikada mi neće biti jasni mladi ljudi kojima je životni prioritet da napuste svoju zemlju, misleći da odlaze u rajska naselja, pogotovo oni koji ih na to podstiču.

Od Nikole Koje, velikog glumačkog profesionalca ali i malog čoveka, očekivalo se da u svom naboju mržnje prema otadžbini udari na ono najvrednije što imamo: mlade i pametne.

Ipak, šanse da Kojo napusti Srbiju identične su šansama da, recimo, Lionel Mesi napusti Barselonu – istini za volju veza između ove dvojice individua nije samo u profesionalnom talentu i kvalitetu već i u pozamašnom bankovnom računu koji ih vezuje za klub/državu.

Dok je Mesi takav status stekao isključivo talentom, Kojo je privilegije i zvanje prvog tajkuna filmske srpske scene stekao učešćem i produkcijom brojnih antisrpskih dela, jasno, stimulisanih i motivisanih gomilom šuškavaca iz stranih ambasada ili centara moći.

Ovaj trovač srpske omladine, dakle, svojim pompeznim najavama kroz suze, nikada neće otići, jer, svojim ljudskim kvalitetima imao bi veliku dilemu: prati čaše u Beču ili prati pare u fotelji salonskog stana u Beogradu.

Zato je sigurno da će Kojo ostati na čelu svog “stada”, probranog i sortiranog u različitim ambasadama i da će kao ovan predvodnik nastaviti da nas omladinu truje ovim bizarnim pričama, dok se njegov novčani saldo uvećava, a nacionalno dostojanstvo zahvaljujući njegovom radu umanjuje i unižava. I zbog svega toga, hrabri heroji su oni koji ostaju, svetla budućnost Srbije su baš ti mladi i pametni, a nikako profiteri.

A tebi Kojo neka je srećan put!

Mihailo Janjić, jedan od onih koji ostaju.

Ivan Ivanović pokrenuo novu emisiju i odmah udario na Vučićevog brata. Pogledajte OVDE.

Izvor: nacionalist. rs, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nikola Kojo govori na protestu “1 od 5 miliona” u Beogradu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA