Najnovije

DODIK UPOZORAVA: U Bosni više neće moći kako je bilo!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem razgovarao o mnogim pitanjima, a posebno o vanustavnom delovanju člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je zloupotrebio funkciju prilikom pokušaja revizije presude.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik (Foto: Sinhua)

Dodik je rekao da je takvoj praksi došao kraj i da je na taj način Izetbegović napravio i korisnu stvar jer je na današnjem sastanku razgovarano i o tome kako ojačati akta koja će sprečiti takvu praksu i u budućnosti.
„Suverenitet koji imaju narodi u BiH se mora poštovati. Meni je bilo neprijatno u nekoliko situacija kada se Bakir Izetbegović identifikovao sa Bosnom i Hercegovinom. Bakir Izetbegović nije BiH“, izjavio je Dodik na zajedničkoj konferenciji za medije.
Čović je posle razgovora sa Dodikom istakao da je današnji sastanak više nego dobar način koji osnažuje odnos dva naroda. Govoreći o reviziji presude istakao je da to nije bio racionalan potez Bakira Izetbegovića.
Čović je poručio da je zbog krize odnosa u BiH nakon revizije presude neophodno da se mnogo dinamičnije razgovara. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA