Najnovije

HAOS U SKUPŠTINI CG: Terorista na sednici, Knežević krenuo na Vukovića, revolt protiv NATO (VIDEO)

Crnogorski poslanici u petak su verifikovali Protokol o pristupanju Severne Makedonije u NATO, ali je tokom sednice bilo prilično burno.

Haos u skupštini CG (Foto: Jutjub)

Iz vlasti su stigle ocene da se radi o istorijskom iskoraku, od kog će biti bolje celom regionu, međutim, opozicionari smatraju da se radi o pogrešnoj odluci Severne Makedonije.

Posebno im je zasmetao dolazak predsednika Sobranja Severne Makedonije Talata DŽaferija, prvog visokog zvaničnika te zemlje koji je Albanac.

Ni tu nije bio kraj, pa kasnije umalo nije došlo do fizičkog obračuna, nakon što je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević iz klupe vređao Miodraga Vukovića iz DPS-a.

Knežević je prekidao Vukovića dok je govorio, zbog čega je poslanik DPS-a tražio od predsednika Skupštine Ivana Brajovića da zaustavi, kako je kazao, besprizornika, dodajući da neće polemisati sa njim.

Nakon što su Kneževićeve kolege sprečile fizički sukob, on je iz klupe imao novu poruku za Vukovića.

“Meni Miško Vuković ovde kaže - tek ćete da vidite šta ćemo da vam radimo. I niko da ne reaguje. E, ja poručujem Mišku Vukoviću i svima onima koji budu pokušali nešto da rade meni, Andriji Mandiću, ili bilo kome iz naših porodica, neka budu spremni da sačekaju povratni udarac”, rekao je Knežević.

Na kraju je Protokol o pristupanju Severne Makedonije NATO-u usvojen sa 44 glasa, a za su bili poslanici vladajuće koalicije, SDP-a i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović.

Ovo je važan dan za Crnu Goru, jer se dešava čudo neviđeno. Da je Živko Nikolić živ imao bi motiv da snimi još jedan film, kazao je u Skupštini Crne Gore lider NSD i član Predsedništva DF-a Andrija Mandić, gde se raspravlja o predlogu Zakona o protokolu da Severna Makedonija postane članica NATO pakta.

„Male države i mali narodi imaju prava kao i velike državi i veliki narodi. Za ovakve se odluke moraju izjasniti građani, pa kad nismo pristali da Crna Gora bude uvučena u NATO, zašto bi sada su slučaju Makedonije primenjivali drugačije aršine. Oni su imali referendum, koji nije uspeo ali šta to briga one u Briselu“, napomenuo je Mandić podsetivši da je referendum o pristupanju Makedonije u NATO kao i promeni imena u Severna Makedonija propao zbog bojkota građana.

Poslanik DF-a je kazao da je Vladu Crne Gore, i ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića važnije šta misle SAD i Stejt department nego njihovi građani.

„Uvek će postojati oni koji će se boriti za prava većine, a većina je bila protiv NATO. Makedonci nisu za NATO ali se primenio sličan motiv kao u slučaju Crne Gore. Treba zastupati istinu pa je zastupati i danas kda imamo predstavnike iz Makedonije“, napomenuo je on i dodao:

„Optuženi smo za terorizam i svaki dan se izvodi predstava, prikazujete nas kao teroriste koji su učestovali u nepostojećem državnom udaru. Posebno prema Branki Milić koja se lavovski bori za istinu. Sa druge strane ovde sedi terorista!“

Poslanik DF-a je reagovao na prisustvo predsednika Sobranja Severne Makedonije Talata DŽaferija.

„Ovaj oficir ovde (DŽaferi) je učestovao u ratnim sukobima i proglašen teroristom i danas vi njemu ovde protirete crveni tepih a nas, vaše kolege proglašavate teroristima. Sram vas bilo!

Evo do čega ste dogurali Crnu Goru! Znači li to da Crna Gora treba da krene putem DŽaferija i puca i ubija ljude u Crnoj Gori da bi mu neko protirao crveni tepih?

Ovaj čovek je najpoznatiji po pucanju na makedonske policajce i makedonske vojnike!“, naglasio je Mandić.

Pokojna Makedonija i pokojna Crna Gora

,,Vi, braćo Crnogorci ste odučili da ne idete na referendum o pristupanju NATO savezu, jer ste znali da ćete izgubiti. A gospodin, uvaženi DŽaferi je planirao da ode na referendum na koji su izgubili, a onda su odlučili da kupe sedam poslanika opozicije" kazao je Knežević.

Kako se Zaharova smejala Ani Brnabić, pogledajte OVDE.

Izvor: Vijesti/IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA