Najnovije

JUBILEJ UZ LJUBAVNU PRIČU: Srpsko pozorište iz Mađarske, 3. marta gostuje na Sceni „Raša Plaović“ sa predstavom „Avala ekspres“

U okviru obeležavanja Nedelje mađarske kulture u Srbiji, 3 marta 2019. godine u foajeu Scene „Raša Plaović“ u 19 časova,  biće otvorena izložba „Joakim Vujić i dva veka srpskog pozorišta“. 

Scena iz predstave (Foto: Narodno pozorište)

Izložbe je posvećena 200 godišnjici prve srpske  građanske predstave održane 1813. godine u peštanskoj Rondeli u režiji oca srpskog pozorišta Joakima Vujića, kao i povodom 20 godina rada Srpskog pozorišta u Mađarskoj.

Srpsko pozorište iz Mađarske će u 20,30 na Sceni „Raša Plaović“ izvesti predstavu „Avala ekspres“, u režiji Petra Miloševića.

(Foto: Narodno pozorište)

„Avala ekspres“ je muzička drama Tamaša Čeha i Gaze Beremenjija, koju čine prepevi  poznatih mađarskih umetnika, izvođača, kompozitora i glumaca, sklopljeni u ljubavnu priču. Predstava je na srpskom jeziku,  a igraju : Milan Rus, Gabor Lenđel, Branimir Đorđev i Mirko Mitar Krkeljić.

Nakon Beograda, slede nastupi u Lazarevcu, Kraljevu, Nišu, a turneja će biti završena 7. marta u Kragujevcu, u Knjaževsko-srpskom teatru.

Pročitajte OVDE sve o gostovanju Imanuela Šipera, dramaturga na velikom broju projekata kolektiva "Rimini Protokol", i njegovim besplatnim radionicama u Narodnom pozorištu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA