Najnovije

RUSI U SIRIJI TESTIRALI MOĆNO UBITAČNO ORUŽJE! Teroristi bi radije da se ne sećaju tog horora!

Ruski odbrambeni proizvođač "Kalašnjikov", je kako se izveštava, testirao "kamikaza dronove" tokom sirijskog rata. Najmanje pet "kamikaza" bespilotnih letelica napalo je pozicije Harakat Arar al-Šama unutar grada Mar Šamarin u Idlibu, 19. oktobra 2015. godine.

Ruski specijalci u Siriji (Foto: Jutjub)

- Nekoliko sati nakon napada, lokalna novinska agencija “SMART” obavila je razgovore sa borcima koji su preživeli napad. Činilo se da su svi bili šokirani i prestrašeni pojavom "Wunderwaffe" koji je ubio jednog od njihovih boraca i uništio veliki deo njihove opreme - navodi se u izveštaju.

Kalašnjikov visoko-precizan bespilotni vazdušni sistem “KUB-BLA” je prvi put prikazan na Međunarodnoj izložbi naoružanja i vojne opreme 2019. godine u Abu Dabiju.

- KUB-BLA nosi teret od 3 kilograma, vreme letenja od 30 minuta i brzinu od 80-130 kilometara na sat. Dimenzije su: širina - 1210 mm, dužina - 950 mm i visina 165 mm. Tipično, teret ima visoko eksplozivno punjenje. Koncern “Kalašnjikov” kaže da su prednosti sistema skriveno lansiranje, visoka preciznost snimanja, bešumnost i lakoća rukovanja - dodaje se u izveštaju.

Dodik razbija Izetbegovića i u Sarajevu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Upoznajte turski dron kamikazu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA