Najnovije

Nećete verovati zašto SAD povlači F-22 sa Bliskog istoka, i menja ga starijim modelom! (VIDEO)

SAD povlače svoje F-22 raptore iz regiona Bliskog istoka nakon što su ih rasporedili pre pet godina, a Nacionalni interes je izvestio o tome prošle nedelje.

Raptor (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju, američko vazduhoplovstvo će zameniti svoje F-22 raptore svojim starijim borbenim avionima F-15.

“Vazduhoplovstvo nije imalo izbora nego da povuče Raptore koji su nevidljivi za radare. Borimo se da obnovimo svoju proizvodnju i resurse nakon uništenja baze vazduhoplovnih snaga Tindala, inače njihovog glavnog centra, u uraganu Majkl u oktobru 2018. godine, ”izjavio je Nacionalni interes na njihovoj veb stranici.

"Trenutno nema F-22, ali su američke vazduhoplovne snage rasporedile F-15C u jugozapadnu Aziju", saopštilo je američko vazduhoplovno središte.

“Ovo je i rutinska rotacija aviona kako bi što bolje ispunili operativne zahteve, održali superiornost u vazduhu i zaštitili snage na zemlji ”, dodato je.

„Godinama je F-22 bio superioran u vazduhu, a prvo je bio angažovan u 2014. godini u borbi protiv protiv Islamske države“, napisao je Brajan Everstin, vojni ekspert.

F-22 je korišćen za vazdušne napade na sirijsku vojsku 14. aprila 2018. godine.

"Zahvaljujući jedinstvenim mogućnostima pete generacije, F-22 je bio jedini avion pogodan za rad u sirijskim integrisanim sistemima protivvazdušne odbrane, koji osim njihove neutralizacije, je pružao konstantnu vazdušnu podršku SAD, koaliciji i partnerima na terenu u Siriji “, rečeno je posle napada u aprilu 2018. godine.

Rusija razvila prenosni sistem za simuliranje meta sličnih onima u Siriji. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA