Najnovije

VACIĆ: Briselski sporazum politički, pravno i moralno je mrtav i država mora da obustavi pregovore!

Sve je primetnija politička neprincijelnost Zapada protiv konstruktivne državne politike Beograda! Od kada su albanski separatisti otvoreno zaustavili pregovarački proces u Briselu, nišan kritike američkih i evropskih zvaničnika i dalje je uperen na srpsku stranu. 

Miša Vacić (Foto: Srspka desnica)

Piše: Miša Vacić

Kao lider Srpske desnice smatram da je Briselski sporazum politički, pravno i moralno mrtav i država mora obustaviti pregovore u datom okviru. Dijalog Beograda i privremenih institucija u pokrajini zamišljen je da donese rešenje koje ne bi u potpunosti zadovoljilo obe strane no došlo bi se do dugoročnog rešenja za Kosovo i Metohiju. Pitam se čemu pregovori kada samo srpska strana ispunjava sve svoje obaveze radi smirivanja složene situacije dok albanska strana čini sve suprotno? Drsko ponašanje dojučerašnjih terorista nailazi na licemerno odobravanje Zapada i urušava nade iskreno zainteresovanih strana za dugoročnu stabilnost regiona. 

Formiranje tzv.kosovske vojske, uvođenje taksi od 100% na robu iz centralne Srbije i nova albanska „platforma“ direktno krši međunarodno pravo, negira svaki postulat Briselskog sporazuma i drsko provocira državu Srbiju. Ponašanje secesionista danas me podseća na događaje iz nedavne prošlosti kada su NATO i tzv.OVK početkom 1999.godine pokrenuli ilegalnu agresiju na suverenu Srbiju! 

Sukob je rezultirao rezolucijom 1244 SB UN čime je Kosmet definisan kao suvereni deo Srbije te označio slom albanske i NATO politike u međunarodnom smislu. Služeći se prljavim metodama, paravojne i kriminalne strukture albanskih ekstremista izvršile su masovni pogrom srpskog stanovništva već u martu 2004.godine. Progoni srpskog stanovništva, ubistva,pljačke imovine i uništavanje verskih objekata su ostali nekažnjeni od međunarodnog faktora na KiM! 

Srpska desnica upozorava  na najskorije uplitanje albanskih secesionista u politički život centralne Srbije! „Delegacija kosovske Vlade“ dolazi u Rašku oblast kako bi podržala „autonomiju Sandžaka“ i time dodatno destabilizovala domaću političku scenu pred događaje vezane za problem Kosova i Metohije. Srpska desnica se bori za jedinstvo svih srpskih političkih faktora i hitan povratak pregovora pod okrilje UN!

Nedopustivo je da prozapadni „Savez za Srbiju“ svrstava u svoje redove lidera ekstremističke SDA Sulejmana Ugljanina, zagovornika komadanja srpske države i prijatelja terorističkih vođa iz Prištine. Nakon tragičnih iskustava sa secesionistima i njihovim inostranim mentorima, država mora adekvatno sprečiti nova poniženja! Uveren sam da uz svoju državu i SPC u zaštiti nacionalnih interesa stoji najveći deo patriotskih građana od kojih naši neprijatelji najviše i strepe. Dogodine u Prizrenu!

Četiri duge godine traje let helikoptera koji je zavio u crno ne samo porodice stradalih, nego i moralnost i pravdu u Srbiji. Pročitajte OVDE kolumnu pilota Srete Malinovića.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miša Vacić - Strane službe pripremaju specijalni rat protiv srpskog naroda!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA