Najnovije

HAOS U NAJAVI?! VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA SRBIJE! Opozicija blokirala zgradu Predsedništva! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Predsedništvo Srbije nešto pre 12 sati, odakle se u podne obratio građanima Srbije. Međutim, ispred zgrade Predsedništva su velike policijske snage koje čuvaju ulaze u Predsedništvo ali i okupljena opozicija koja je blokirala ulaze i traži Vučićevu ostavku i ostavke predstavnika vladajuće koalicije.

Demonstracije ispred Predsedništva Srbije (Foto: Jutjub)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada je deo demonstranata i lidera SZS upao u zgradu RTS. On je rekao da će oni koji krše zakon, zbog toga i odgovarati. Vučić je poručio da nasilje neće biti tolerisano. 

Jedan od lidera Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se demonstranti neće razići sve dok im se ne obrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Očekujemo da predsednik dođe da razgovara sa građanima - rekao je Jeremić novinarima ispred predsedništva Srbije.

Vučić je počeo obraćanje u 12 sati u zgradi Predsedništva, dok se ispred zgrade odvijaju protesti protiv njega i vlasti. Proteste predvode pokret građana “1 od 5 miliona” i Savez za Srbiju.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da do daljnjeg ostaju ispred i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare ponovo izneo „iste poruke mržnje i agresije“ i da „nema želju da se narod ujedini“.

Da se neće razići rekao je i lider Levice Srbije Borko Stefanović. Pozvali su građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na prvovokacije. Građani su u jednom trenutku oborili ograde i opkolili Predsedništvo. Brojne snage Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija ubrzo su pristigle i stale ispred okupljenih građana.

Podsetimo, lider Dveri Boško Obradović, jedna od organizatorki protesta "1 od 5 miliona" Jelena Anasonović i grupa građana upali su u subotu na silu u zgradu RTS, tražeći da gostuju u Dnevniku.

Velika grupa demonstranata je stigla ispred Predsedništva malo posle dolaska predsednika Srbije.

Trenutno se mogu čuti parole: “Vučiću, lopove!”, “Uhapsite Vučića” i još mnogo drugih poruka na račun Vučića i vlasti. Ispred zgrade su Boško Obradović, Dragan Đilas i lideri pokreta “1 od 5 miliona”.

Povodom upada demonstranata u zgradu RTS-a oglasila se i Srpska desnica. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Boško Obradović poziva narod da idu na Predsedništvo Srbije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA