Najnovije

27 PSIHIJATARA JE ANALIZIRALO MENTALNO ZDRAVLJE DONALDA TRAMPA: NJihovi zaključci su zatrašujući (VIDEO)

Doktorka Bendi Li, sa univerziteta Jejl, okupila je 27 renomiranih stručnjaka iz oblasti psihijatrije, a svako od njih je imao jedan zadatak - da analizira mentalno stanje Donalda Trampa, predsednika SAD.

Tramp (Foto: Jutjub)

NJihove analize prikupljene su u knjigu "Opasan slučaj Donalda Trampa". Mnogi psihijatri su odbili zbog toga što smatraju da nije etički pisati o javnim ličnostima, plaše njegovih besnih pristalica, ali i da će izgubiti klijente koji podržavaju Trampa.

Ipak, neki su kao javni interes videli pravo javnosti da sazna više o mentalnom zdravlju svog predsednika, jer se to tiče čitave nacije. 

Doktor Filip Zimbardo je analizirao Trampov ekstremni hedonizam, i orjentisanost na sadašnji trenutak. Tramp ne voli da sluša negativne informacije o sebi i okružuje se iskuljučivo ljudima koji mu govore "sve najbolje" i ne suprotstavljaju mu se. To ga čini vrlo podložnim manipulacijom veštih lobista.

Doktor Robert DŽej Lifton smatra da Tramp živi u "sopstvenoj, izmeštenoj" realnosti i da je nesposoban da se nosi sa krizom, kao ni da odgovori na kritike. Bilo kakve kritike koje su mu upućene smatra za napad na koji treba da odgovori nasiljem, i zato je opasan.

Uglavnom je zaključak većine psihijatara da Tramp ima narcistički poremećaj ličnosti, kao i karakteristike ličnosti koje mogu voditi ka nasilju.

- Utisak sveopšte moći koji Tramp želi da odaje posebno odgovara njegovim emotivno nestabilnim prisaticama. Kakve god bile kritike, on na njih odgovara tako što laže svet, ali i dalje ostaje predsednik. Ovakvi "snažni predsednici" posebno su popularni u vreme ekonomskih kriza, kada je racionalno razmišljanje pojedicnaca umanjeno strahom, ili željom za snagom iz velikih ideja. Problem je što osoba obećava narodu nemoguće, i još tvrdi da samo ona može to da im obezbedi. - objašnjava Bendi Li.

Doktorke Gartel i Mosbaher ranije su apelovale da se uvede obavezna psihološka evaulacija osoba koje su izabrane za predsednika - jer ako se to već radi kandidatima za mornaricu i vojsku, isto bi trebalo da važi za osobu koja ima kontrolu nad 4000 nuklearnih glava.

Dopunjena verzija ove knjige biće objavljena ovog meseca.

Rusija počinje gradnju fregata-razarača koje će nositi po 48 krstarećih raketa „Kalibar“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Da li nas pandemija otuđuje od Boga i ljudi? Vladimir Dimitrijević

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube