Najnovije

PAJTIĆ O VUČIĆEVOJ IZJAVI: Sukob građana sa građanima je građanski rat!

Izjavu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića u nedelju, nakon okupljanja članova Srpske napredne stranke u tom gradu, da će i narod, ako bude potrebno, braniti ustavni poredak i izabranu vlast, sa negodovanjem komentarišu i opozicija i njegovi koalicioni partneri iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Bojan Pajtić (Foto: Jutjub)

Predsednik LSV Nenad Čanak optužio je lidera Dveri Boška Obradovića za pokušaj izazivanja incidenata radi prikupljanja političkih poena.

Na upad u zgradu RTS-a i kasnije formiranje živog zida ispred Predsedništva, vladajuća stranka odgovorila je okupljanjem svojih članova ispred stranačkih prostorija. Spontanim, kaže gradonačelnik Novog Sada za Tanjug.

"Mi dajemo svi podršku legalnim i legitimno izabranim organima, institucijama... Pre svega predsedniku Vučiću. Od njega očekujemo da sprovodi državnu politiku i da isto insistira - da svi koji su počinili krivična i prekršajna dela odgovaraju, kao što bi svaki drugi građanin odgovarao. A ako bude potrebe, ja sam siguran da će i narod braniti ustavni poredak i demokratski izabranu vlast", rekao je Vučević.

Za pojašnjenje šta je pod tim mislio, nismo dobili priliku da ga pitamo. Opoziciji je jasno, kaže Bojan Pajtić. Vladajući ne razumeju da ono što izgovaraju nosi političku težinu i odgovornost.

"Odnos ili politički sukob opozicije sa vlašću je legitiman proces. Uostalom, sama reč opozicija znači protivljenje. Sukob građana sa građanima je građanski rat. Gospoda koja pozivaju na sukob građana sa građanima jesu sledbenici one politike koja je nekad huškala Srbe na sukob sa drugim narodima, a danas huška Srbe na Srbe". rekao je Bojan Pajtić iz Demokratske stranke.

Čanak: Obradović hteo da izazove incident zarad političkih poena

Ideja o preuzimanju vlasti bez izbora vodi u građanski rat – rečenica je prvog čoveka Lige socijaldemokrata Vojvodine dok komentariše događaje od subote i nedelje. Ipak, sa izjavom Vučevića, svog koalicionog partnera u gradu, nije saglasan. Baš kao ni sa okupljanjem stranačkih pristalica.

"Mislim da je to politički jedan sasvim nepotreban i opasan vid političke borbe. Razlog je vrlo jednostavan – u ovako uzavreloj političkoj situaciji i nehotičan incident će dovesti do paljenja bureta baruta", ocenjuje Čanak.

Međutim, podsećamo na jedan snimak i događaj iz 2001. u kom je akter bio upravo Nenad Čanak. "Ovo je trebalo uraditi još 5. oktobra prošle godine. Ali, neću da razbijem, mada mi je to prvi osećaj, zato što treba da deca vide kako je to izgledalo. A ovo đubre – to ovde stajati više neće", rekao je, skidajući znak RTS, tada Čanak. Akter poznatog snimka preuzimanja Televizije Novi Sad iz 2001. kaže da se ta i situacija od subote ne mogu porediti. To je urađeno, kaže, posle dobijenih izbora i bez nasilja.

"Ovo je bila potreba da se izazove nasilje. Optužujem ovog trenutka Boška Obradovića da je pokušao da izazove incident zato da bi neko bio pretučen, ne daj Bože ubijen, ili šta takvo da bi se od toga pravili politički poeni", rekao je Čanak.

A to je, kaže Čanak, opasno i neodgovorno. Iste reči kojima opozicija opisuje izjavu Vučevića.

Pročitajte OVDE zašto britanski analitičar kaže da je Vučić jedan od najodvratnijih srpskih izdajnika.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je u Novom danu kao licemeran odnos političara, ali i velikog dela srpske javnosti kad je u pitanju Zoran Đinđić, od čijeg ubistva je prošlo 16 godina.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA