Najnovije

DAČIĆ RASTURIO PACOLIJA: Priština više nema većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji

Svedoci smo, ističe Dačić, da se ovih dana nastavlja jedna kampanja laži i uvreda, koja dolazi iz Prištine kada je reč o Srbiji.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Trinaest zemalja je do sada povuklo priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, što znači da Priština više nema većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji i taj trend će se nastaviti i dalje, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je istovremeno razotkrio laži Bedžeta Pacolija objavljene na tviteru da je pozvan da poseti Alžir.

O tome kakavim se sve lažima Priština služi, Dačić kaže da najbolje govore poslednja dva primera.

Naime, Bedžet Pacoli je juče objavio tvit kojim je uputio čestitku novoizabranom ministru spoljnih poslova Alžira Ramtanu Lamamri, koji je, kako su naveli, na isti način odgovorio šefu kosovske diplomatije, pozdravio narod Kosova i pozvao Pacolija da u narednih nekoliko nedelja poseti Alžir.

Međutim, ministar Lamamra je boravio danas u Moskvi, gde je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim kolegom Sergejem Lovrovim upitan da komentar tog poziva Pacoliju da poseti Alžir.

Šef alžirske diplomatije je to demantovao, rekavši da je reč o laži, lažnom tviter nalogu, te da on nikada nikome nije upućivao nikakve poruke...

"Ovo je još jedan veliki šamar svima iz Prištine koji se služe lažima, ovo je još jedan krucijalni dokaz koji govori o tome da je to jedna politička tvorevina koja je zasnovana na laži koja je zasnovana na zločinu. Pošto oni govore da su neki naši ljudi koji rade na povlačenju priznanja da imaju sumnjivu prošlost… Pa o kakvoj prošlosti da govori njihovo rukovodstvo, rukovodstvo Prištine, za koje se, mnoge od njih, spremaju ćelije u Haškom tribunalu, a dobro znate da su gotovo svi okrvavili ruke za vreme separatističke i terorističke pobune devedesetih godina u Srbiji", navo je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Dačić je to saopštio povodom pisanja danasnje prištinske Kohe, da kampanju Beograda za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova predvodi, Vladimir Cizelj, za kojeg kažu da je čovek "mračne prošlosti", rođen u Sloveniji, sa srpskim i izraelskim državljanstvom, koji je bio direktno uključen u lobiranje Beograda za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova u slučaju Surinama, Komora, Lesota i Burundija, Dačić kaže da to ne želi da komentariše jer, kako kaže, ne želi da mi budemo kao oni.

Svedoci smo, ističe Dačić, da se ovih dana nastavlja jedna kampanja laži i uvreda, koja dolazi iz Prištine kada je reč o Srbiji.

"Tako smo i danas mogli još jednom da pročitamo u nekim njihovim medijima o tome da, pored toga što su oni svih ovih meseci demantovali da su zemlje povlačile priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i dan danas oni govore o nekim lažnim protokolima i izjavama tih ministara koje smo mi navodno korumpirali. Čak, pominju i oružje koje smo mi njima davali ili prodavali", naveo je Dačić, koji je i prvi potpredsednik vlade.

Ono što su oni govorili o tome da su neke države priznale Kosovo, za to postoje vrlo jasni dokazi širom sveta da je tu bilo reči o klasičnoj korupciji, ističe Dačić i dodaje:

" Ali ne ulazim sada u to. Neke od tih zemalja, koje su imale pravo glasa na sednici Interpola, glasale su protiv - oni su pomenuli i Lesoto i Burundi i Surinam, da su navodno laži da su te zemlje povukle priznanje. Te zemlje su glasale protiv ulaska Kosova u Interpolu".

Ne želi kaže da reaguje na tu politiku kojom oni žele da, kako ističe, ubede svoju javnost i međunarodnu javnost da ne verujemo svojim očima.

Kako je uništena glavna američka vojna baza, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić dao savet Haradinaju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA