Najnovije

Poznati o samohranom roditeljstvu: "Nisam htela da trpim nasilje od strane muža i njegove porodice! (VIDEO)

Kako izgleda život samohranih majki? Koji su su strahovi, a koji izazovi sa kojima se susreću žene koje same odgaajaju decu? Kako detetu biti i majka i otac u isto vreme, samo su neka od pitanja koja muče mnoge!

Foto-Jutjub

Glumica Katarina Stojanović i spisateljica Sanja Trifunović Hiblović su potpuno iskreno progovorile o ovoj temi u emisiji  „Lično“ koja se svake nedelje emituje na kanalu „Helmkast“.

Prva emisija pod nazivom „Društvo nema sluha za samohrane majke“ čiji je autor i voditelj Marija Gojković pokrenula je ovu još uvek tabu temu za naše društvo, a dve poznate gošće su otkrile kako su se same nosile sa odgajanjem dece.

Katarina je naglasila da je kao veoma mlada okončala svoj brak jer nije htela da trpi nasilje, ni fizičko ni psihičko i da nije imala ničiju podršku. Uprkos  tome bila je hrabra i uspela da se izbori i za svoje dete i za posao iako je podrška oca njenog deteta izostala.

Ona je istakla da žene ostaju često u zajednici „zbog dece“, ali da su to samo izgovori. 

Autorka romana,  „Zagrli sebe i svoj život“, Sanja,  je ispričala da je takođe veoma mlada postala samohrana majka i da se zaputila sa malim detetom u Italiju i posle puno početničkih muka, bez znanja jezika i uz menjanje poslova, uspela da se snađe. Tu joj se desilo i da drugi put postala samohrana mama, ali ona nije prestala da veruje u ljubav uprkos svemu.

Katarina je pričala o poteškoćama sa kojima se susretala dok je morala da radi i odgaja dete, kao i da danas na glumačkoj sceni mnogo toga funkcioniše preko veze.

Sa druge strane Sanja je vodila više nego zanimljiv život i to u cirkusu gde je sa sobom vodila dete i selila se iz mesta u mestu, al prvo što je svaki put uradila bilo je da upiše ćerku u školu, kako bi mogla redovno da pohađa nastavu.

Ove dve hrabre žene otkrile su svoju intimu kako bi skrenule pažnju na probleme samohranih majki, kao što su ne razumevanje okoline, poslodavaca i izostanak podrške društva.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA