Najnovije

ZELENA STRANKA : Nismo se prodali Đilasu

Povodom novinskih napisa koji su se juče pojavili da će, stranku slovačke nacionalne manjine, Zelenu stranku „kupiti“ Dragan Đilas, ova grupacija okupljena oko narodnog poslanika Gorana Čabradija, koji je mandat „zaradio“ zahvaljujući manjkavostima srpskog izbornog sistema koji omogućava svima da se samoproglase nacionalnom manjinom i za cenzus imaju prirodni prag za manjine od 0,4%, obratila se javnosti demantijem na svom sajtu

Dragan Đilas (Foto: Jutjub)

Piše: Slobodan Jovanović, mediagroup.rs

Saopštenje citram u celosti:

„Povodom vesti koju su 01.03.2019. objavili neki internet portali, ovim putem obaveštavamo javnost da Zelena stranka nije na prodaju.

Zelenu stranku nije kupio, niti može da kupi Dragan Đilas, niti bilo koji drugi tajkun ili političar, jer borba protiv GMO, protiv nekontrolisane gradnje mini hidroelektrana, borba protiv pretvaranja srpskih gradova u smetlišta, nezagađeni izvori pijaće vode, zaštita prirode, vredniji su od bilo koje količine novca.

Životna sredina predstavlja zavet za budućnost koji se ne može svesti na trange-frange političku kombinatoriku koju, kao legitimnu, i jedino moguću, propagira veliki deo srpske političke scene.“

Kako beogradski mediji pišu Dragan Đilas bivši gradonačelnik Beograda i predsednik DS u postupku je stvaranja stranke, koju trenutno nema. Kako je procedura osnivanja stranke komplikovana (čitaj treba skupiti 10.000 potpisa), Đilas se navodno odlučio za preuzimanje postojeće.

Pošto je srpska politička scena bogata ponudom stranaka koje egzistiraju samo na papiru i APR-u, preko 100 komada.

Izbor je pao na zeleno!

Infomer tako donosi priču da je u pitanju stranka slovačke nacionalne manjine iz Novog Sada, Zelena stranka, koja ima vrlo interesantnu postavku. Naime Zeleni Slovaci su u gradskoj vlasti u Novom Sadu i AP Vojvodin, dok sam predsednik Čabradi u republičkom parlamentu glumi opoziciju. Svuda egzistiraju sa po jednim poslanikom, odnosno odbornicom u Novom Sadu. Mandate su „zaslužili“ zahvaljujući prirodnom pragu cenzusa za nacionalne manjine od 0,4% . Ne treba posebno napominjati da su jedinog Slovaka Jana Paula iz Padine, kojim im je dao kakav takav legitimitet najurili odmah nakon što su izabrani na izborima 2016. godine.

Blic pak, potvrđuje moja saznanja i piše da je ipak u pitanju Zelena ekološka partija ZEP – Zeleni, Dejana Bulatovića, koji sa Đilasom ima odličnu saradnju dužu od decenije.

Zanimljivo

Rodonačelnici fuzionisanja su takođe iz Novog Sada. Treća Srbija Miroslava Parovića se fuzionisala sa Bogatom Srbijom pokojnog Zaharija Trnavčevića, koji je bio doživotni počasni predsednik nove organizacije „Treća Srbija – Bogata Srbija“.

Kako Slobodan Georgev kritikuje Vučićev odnos prema medijima pogledajte OVDE.

Izvor: mediagroup.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Slobodanom Stojičevićem autorom knjige “Mrežni rat protiv Srba”.

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA