Najnovije

SRBIJA IMA JAKO ORUŽJE ZA REŠENJE KOSOVA, ALI GA NE KORISTI! Zašto svi ćute o ovom članu Rezolucije 1244?

Srbija u svojim rukama ima jako oružje kada je u pitanju rešenje problema na Kosovu i Metohiji, a to je ona čuvena Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244!

KFOR (Foto: Jutjub)

Ne, ovo nije još jedna priča o Rezoluciji i ovo nije još jedno podsećanje na nju. Ovo je priča o tome kako nam je rešenje tu, pred nama, a niko od državnih organa se ne poziva na nju.

Naime Rezolucija SB UN 1244 je sveobuhvatni dokument od desetak stranica. U njemu ima i povoljnih i nepovoljnih stavova, u njoj se govori o SRJ, ali je tačno i to da je Srbija pravna naslednica SRJ.

Takođe, važno oružje u rukama Srbije trebao bi da bude deo koji se odnosi na povratak 250.000 Srba i drugih nealbanaca na Kosovu.

Da je ovo važno oružije u rukama Srbije koje niko ne koristi slaže se i nekadašnji ministar spoljnih poslova SRJ Vladislav Jovanović koji kaže:

"Srbija treba da zahteva celovito i dosledno sprovođenje Rezolucije 1244. To, pored ostalog, znači da treba da zahteva i ostvarivanje prava na slobodan i bezbedan povratak oko 250.000 Srba i drugih nealbanaca na svoja imanja i u domove na Kosovu i Metohiji, tim pre što su pripadnici drugih zajednica to pravo odavno ostvarili. Zbog čega to ne zahtevamo, šta postižemo ćutanjem? Ne smemo se miriti sa posledicama etičkog čišćenja Srba".

Srbija treba da ostane otvorena za mirno, uravnoteženo političko rešenje, ali samo u okviru Rezolucije SB UN 1244 kao imperativnog pravnog dokumenta.

"Srbija ne sme da trguje svojim neotuđivim pravom na Kosovo i Metohiju, da prihvata podvale i prevare kakve je već doživela, pogodbu po modelu — državna teritorija za maglovito obećanje članstva u EU", kaže Jovanović.

Pročitajte OVDE kakav je to pakleni cilj Zapada razotkriven u Hagu.

Izvor: espreso. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miloš Đošan: Rezolucija 1244 je adut koji su naši tek tako ispustili iz ruku!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA