Najnovije

TOMA FILA OTKRIVA: Evo šta spremaju Radovanu Karadžiću

Advokat Toma Fila izjavio je uoči izricanja drugostepene presude nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da nije optimista i da postoji mogućnost da mu povećaju kaznu.

Toma Fila (Foto: Jutjub)

Fila je za TV Prva podsetio da je Karadžić osuđen po svim tačkama, osim jedne koja je ključna - po tački za genocid u opštinama Bratunac, Brčko, Foča, Ključ, Kotor, Varoš, Prijedor, Sanski Most, Višegrad, Vlasenica, Zvornik. 

Precizirao je da je želja tužioca bila da pokaže da nije samo u Srebrenici bilo genocida već da su hteli da sprovedu genocid na celoj teritoriji BiH gde su Srbi "polagali neko pravo". 

- Ovo pitanje ukoliko bude ostalo i tužilac uspe da mi budemo genocidni narod za celu BiH, kazna će mu biti doživotna robija - istakao je Fila. 

Podsetio je da je Karadžić optužen po jednoj tački za genocid, po pet tačaka za zločin protiv čovečnosti, četiri tačke optužnice se odnose na povrede pravila i običaja ratovanja i tri udružena zločinačka poduhvata. 

Na teret mu se, kako navodi, stavlja i bombardovanje Sarajeva, proterivanje stanovništva iz Srebrenice, uzimanje talaca. On je dodao da je jedina dobra stvar što je sudija Teodor Meron izuzet.

Karadžić je 24. marta 2016. prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora, ali su se na tu odluku žalili i tužilaštvo i odbrana.  NJemu je tada pripisana krivica za deset od 11 tačaka optužnice.

Radovan Karadžić će pokušati da se otruje? Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Advokat Toma Fila otkriva ko je kriv za izručenje Miloševića Hagu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA