Najnovije

POSLEDNJI BEDEM ČOVEČANSTVA: Srbija je bastion herojske borbe, a evo zašto NATO ne sme da udari na Rusiju

Ruski političar Vladimir Žirinovski ocenio je da su srpski heroji, poput Radovana Karadžića osuđeni jer zapadne zemlje vrše bezakonje, ugrožavajući slobodarske narode širom sveta, pa i čitavo čovečanstvo, ne poštujući nikoga.

Srpski vojnik u bici na Košarama (Foto: Jutjub)

Žirinovski je naglasio da je jedina odbrana Rusije, njena izrazita vojna moć, a da svet neće imati mira sve dok SAD sa svojim marionetama vode politiku agresije, pljačke, iživljavanja i okupacije zemalja širom sveta. Predsednik LDP Rusije Vladimir Volfovič Žirinovski osudio je drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću kojom je Karadžić osuđen na doživotni zatvor. Saopštenje prenosimo u celosti. 

- Heroji Srbije su osuđeni na doživotni zatvor. Da ne bi postala predmet zapadne agresije, zemlja mora biti jaka kao Rusija! Zapadne zemlje konstantno vrše nezakonite i nepravedne radnje. Još jedan primer toga je doživotni zatvor, na koji je Haški tribunal osudio Radovana Karadžića. Ovo je junak srpskog naroda, koji je devedesetih branio svoje sunarodnike od genocida i ubistava tokom građanskog rata. Sada je proglašen kriminalcem. Indikativno je da se nova arbitrarnost desila uoči 20. godišnjice bombardovanja Srbije, koje su u martu 1999. godine pokrenule snage NATO-a – kaže Žirinovski i dodaje:

- Sa pravne tačke gledišta, nova kazna Karadžiću je besmislica. Da bi se kazna povećala nakon što se optuženi sam žalio na prethodnu presudu - to gotovo nije slučaj u svetskoj praksi. Ocenite koliko je Zapad zloban: žele da borca za sreću srpskog naroda zadrže u zatvoru do kraja života. S obzirom da je taj isti Zapad izazvao raspad ujedinjene Jugoslavije i početak krvavog građanskog rata. Tokom borbe, ne samo Srbi, koji su sada optuženi za sve grehe, uzeli su oružje – ističe Žirinovski.

- Zapad ne poštuje ničiju nezavisnost, ne poštuje pravo drugih naroda da žive kako žele. Kad je Zapad uveren u vlastitu snagu i nekažnjivost, onda vodi agresivne ratove, bombardovanja, sprovodi predatorsku okupaciju nezavisnih država. NATO bi tako izvršio agresiju i na Rusiju, samo da naša zemlja nema najjaču vojsku na svetu i da nije u stanju da uništi bilo kog neprijatelja. Primer iživljavanja nad srpskim herojem pokazuje: sve dok Sjedinjene Države postoje u svetu sa svim svojim marionetskim zemljama, nedopustivo je da zemlje budu slabe i bespomoćne. Rusija mora biti jaka i prosperitetna! Samo tako ćemo sačuvati našu bezbednost i nezavisnost – izričit je ruski političar.

Šešelj upozorava: Presuda Karadžiću je politički motivisana. Pogledajte OVDE.

Izvor: Mediji, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bombardovanje – Kako se vodio rat protiv SR Jugoslavije?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA