Najnovije

LAVROV: Voker u Račku odigrao istu ulogu kao „Beli šlemovi“ u Siriji

"Račak" je bio veštački stvoren izgovor i provokacija za početak bombardovanja Jugoslavije, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Voker (Foto: Jutjub)

"To nije bio razlog, već veštački stvoren izgovor. Činjenica da je to bila provokacija poznata je već dugo vremena. Dokazi su više puta saopšteni, pisani i citirani. Navodno ubijeni civili su zapravo vojnici, militanti albanske vojske, takozvane `Oslobodilake vojske Kosova`, koji su jednostavno preobučeni u civilnu odeću. Odavno je poznato da je to bila nameštaljka", rekao je Lavrov u intervjuu za dokumentarni film "Okretanje Atlantika" na NTV-u.

Provokaciju je izveo američki šef misije OEBS-a, Vilijem Voker, koji je na licu mesta izjavio da je došlo do genocida, dodao je Lavrov.

“Bez obzira na ono što je on tamo vidio, a video je insceniranu provokaciju, nije imao pravo da daje takve izjave. Zaključci o tome što se događa moglo su biti dati samo od strane Stalnog saveta OEBS-a, kojem je on bio odgovoran. Generalno, on je odigrao istu ulogu kao i tzv. "Beli šlemovi" u Siriji, konstantno organizujući inscenirane događaje koji Zapadu daju razlog da napadnu suverenu državu", naglasio je Lavrov.

Rusija počinje testiranje 20 hipersoničnih raketa „Kinžal“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Malagurski: Istina o Vilijamu Vokeru!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA