Najnovije

AL BAGDADI JE ŽIV! Promenio lični opis do neprepoznatljivosti! Gojazan, skraćene brade, vešto se krije, ali...

Abu Bakr al-Bagdadi, ozloglašeni lider terorističke grupe Islamska država, pribegao je menjanju svog izgleda kako bi izbegao otkrivanje i hvatanje od strane brojnih neprijatelja grupe, izveštava Al-Arabi al-DŽadid.

Abu Bakr al Bagdadi (Foto: Jutjub)

Prema pisanju medija, izvor u iračkoj službi nacionalne bezbednosti izjavio je da se Al-Bagdadi trenutno skriva u Siriji uprkos nekoliko neuspešnih pokušaja da pobegne u Irak. Izvor takođe tvrdi da je lider terorističke organizacije promenio svoj izgled tako što je skratio bradu i crvenu kosu, kao i težinu do gojaznosti zbog nedostatka pokreta u protekle dve godine.

Ova vest se pojavila kada su Sirijske demokratske snage (SDF), podržane od SAD, pokušale da izmeste snage ID iz grada Baguza, poslednjeg uporišta terorističke grupe u Siriji. Izvor je međutim, izjavio da je Al-Bagdadi već nekoliko puta bio u Baguzu, ali u ovom trenutku on nije prisutan u tom području. Neuhvatljivi vođa ID bio je proglašen mrtvim više puta u poslednjih nekoliko godina, ali se na kraju pojavljivao svaki put, iako njegovo trenutno stanje i tačno mesto boravka ostaju nepoznati.

U junu 2017. godine, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Bagdadi mogao biti ubijen posle vazdušnog udara ruskih snaga, ali se nekoliko meseci kasnije pojavio navodni audio snimak Bagdadija, koji je doveo u pitanje sudbinu vođe terorista ID.

Pogledajte OVDE kako izgleda kraj kalifata.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Prvo i jedino pojavljivanje vođe Islamske države u javnosti

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA