Najnovije

ALEKSANDAR VUČIĆ JE POSLEDNJA NATO RAKETA: DSS razotkriva njegove planove (FOTO/VIDEO)

Demokratska stranka Srbije (DSS) postavila je danas, u parku ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, spomenik "Aleksandar Vučić, poslednja NATO raketa", na kome je raketa čiji donji deo simbolizuje početak NATO agresije 24. marta 1999. godine, a gornji, na kome je naliv pero, eventualno potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma.

Poslednja NATO raketa (Foto: Jutjub)

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je novinarima, posle otkrivanja spomenika, da NATO agresija nije završena.

"Ono što je bio cilj NATO agresije upravo se završava pred našim očima. U završetku te akcije, što je sramota za sve nas, učestvuje direktno srpska vlast, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić", istakao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je to spomenik Aleksandru Vučiću koji je "krenuo u svoju političku karijeru kao osvedočeni patriota, a želi da je završi kao osvedočeni izdajnik".

On je naveo da je pre 20 godina počeo najozbiljniji rad na secesiji Kosova, a 20 godina nakon toga on će se, po svoj prilici, završiti "potpisom naliv perom na nekakav pravno obavezujući sporazum kojim bi Srbija trebalo da prizna secesiju Kosova".

Prema njegovim rečima, to bi bio poraz srpske nacionalne ideje, istorije i pljuvanje po svakoj žrtvi.

Jovanović je istakao da se DSS protivi takvom epilogu i da će dati sve od sebe da se tako nešto ne desi.

"Vučić danas u Nišu obeležava nešto na šta nema moralno pravo, jer će potpisom koji želi da stavi na pravno obavezujući sporazum obesmisliti svaku žrtvu koja je pala u odbrani zemlje 1999. godine", rekao je Jovanović.

Potpisivanje ovog sporazuma bi, kako je rekao, Srbiju uvelo u nestabilnost za narednih 20 godina.

"Predamo li Kosovo to nije kraj problema.To je otvaranje i početak niza novih problema od Raške oblasti, preko Vojvodine, preko juga i centralne Srbije. Predaja Kosova nas uvodi u novi ciklus ozbiljnih nestabilnosti. Mi to želimo da sprečimo", istakao je Jovanović.

Predsednik Omladine DSS Zdravko Veselinov je rekao da se Omladina stranke odlučila na ovaj performans, jer sledi potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma koji bi bio "poslednji čin veleizdaje Aleksandra Vučića i predaje Kosova i Metohije".

Po njegovim rečima, da su posledice NATO bombardovanja ubijeni građani, žrtve od osiromašenog uranijuma, a da će "posledice Aleksandra Vučića i potpisa biti veleizdaja i dalje rasparčavanje Srbije".

Kako je ruska vojska sletela u Venecuelu, pogledajte OVDE.

Izvor: FoNet/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Početak bombardovanja SRJ

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA