Najnovije

ORBAN NASTAVLJA DA NAPADA BRISLELSKU ELITU: ''Izgubili ste kontakt sa stvarnošću”

Mađarski premijer Viktor Orban ponovo je danas kritikovao „birokrate u Briselu”, nekoliko dana pošto ga je Evropska narodna partija (EPP) suspendovala iz tog bloka zbog anti-evropske kampanje u Mađarskoj.

Viktor Orban (Foto: Vlada Mađarske)

Orban je optužio „elitu” u Briselu da je „izgubila kontakt sa stvarnošću” jer je kaznila Budimpeštu zbog antiimigracione politike.

„Nismo spremni da prihvatimo ono što diktira Brisel ako to nije dobro za Mađare. Ne treba da se plašimo birokrata iz Brisela koji žele da nametnu ono što su odlučili...„, rekao je Orban u izjavi za mađarski radio.

EPP, u kojoj se nalaze stranke poput Hrišćansko-demokratske unije (CDU) nemačke kancelarke i desničarske francuske stranke Republikanci, odlučila je prošle nedelje da suspenduje privremeno Orbana iz tog evropskog bloka.

Tom odlukom je Orbanu onemogućeno da prisustvuje sastancima EPP-a i da glasa o odlukama te evropske partije, prenose mediji.

Ukupno 12 stranaka članica EPP-a zvanično je zatražilo isključenje ili suspendovanje populističkog mađarskog premijera i njegove stranke Fides iz evropske stranke.

Orban je nedavno krenuo u žestoku kampanju protiv predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera koji je takođe član EPP-a. Orban je optužio Brisel da podržava imigraciju, čemu se Mađarska generalno protivi.

Kako je ruska vojska sletela u Venecuelu, pogledajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Istorijski govor Viktora Orbana

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA