Najnovije

"Smenili i optužili direktora jer nije hteo da pokrade firmu"

Iako na prvi pogled zvuči kao scenario za kakvu satiričnu naučno fantastičnu priču ili podloga za dobar vic, ništa nije ni izmšljeno, a ni smešno: ovaj bizarni slučaj odigrao se u komšiluku, a njegova žrtva, zbog poštenja i odgovornosti, zove se Haris Gušić, a mesto nerazumnog stradanja je preduzeće GRAS Sarajevo, čiji je bio privremeni upravitelj.

Haris Gušić (Foto: Jutjub)

Umesto nagrada, plaketa, priznanja i čestitki, Gušića je zbog domaćinskog poslovanja sačekalo naređenje Kantolanog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a status osumnjičenog stekao je tako što je preduzeću uštedeo milion i četiri stotine hiljada konvertibilnih maraka!

Naime, Gušić je izbegao birokratske zapetljane radnje, koje po pravilu služe da procenat završi u nečijem džepu, a da se budžet preduzeća ošteti (udri po njemu, nije tvoje), pa je 26 autobusa kupio za 900 hiljada maraka, umesto za po javnim nabavkama predviđenih 2,3 miliona KM.

Ovo, međutim, nije jedini Gušićev greh, već ima i još većih, prenose regionalni mediji.

- Naime, on je za svega godinu dana, od kako je došao na čelo ovog velikog gubitaša kojeg su svi izbegavali u najširem mogućem luku, uspeo da gubitak smanji sa dva i po KM, na samo 400 hiljada KM. Pošto su tamošnje vlasti odlučile da više nije podoban za tu funkciju, na njegovo mesto je, logično, došao podobniji i željeni rezultati su odmah vidljivi: GRAS je ostao bez čak dvadeset i dve linije, koje im je preuzeo privatnik, a katanac je sve bliži. Bitno da javne nabavke idu kako treba! – prenose balkanski mediji.

Umesto na počasnom mestu, Gušiću prete rešetke.

O novoj aferi u srpskom visokom obrazovanju čitajte OVDE.

Izvor: Nacionalist.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Domagoj Mrgetić o saradnji vlasti u Zagrebu i Beogradu tokom ratova 90ih.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA