Najnovije

IRANSKE I AMERIČKE TRUPE U SIRIJI NA OPASNOM ODSTOJANJU: Dele ih samo stotine metara!

Borba protiv Islamske države u regionu Eufrata bliži se kraju, ali je američka vojska još uvek raspoređena na teritorijama koje kontrolišu Sirijske demokratske snage (SDF) u istočnoj Siriji.

Američka vojska (Foto: Jutjub)

Uprkos proglašenju pobede američkog predsednika Donalda Trampa nad Islamskom državom, američke trupe u Siriji i dalje održavaju imperativnu prisutnost u blizini fronta sirijske vojske u pokrajini Deir ez Zor.

Postoji dobar razlog za raspoređivanje američkih trupa u ovoj oblasti: iranske snage su prisutne duž zapadne obale Eufrata, sa vojskom između Al-Salihije na severu i Al Bukamala na jugu.

Govoreći iz glavnog grada Damaska, sirijski vojni izvor je jutros rekao da samo nekoliko stotina metara razdvajaju američke oružane snage od iranskog korpusa Islamske revolucionarne garde (IRGC).

Pored prisustva osoblja IRGC-a, takođe se veruje da su iranske grupe kao što su libanski Hezbolah i iračke snage Hašd al-Šabi aktivne i u ovom regionu; međutim, teško je to potvrditi, jer deluju odvojeno od sirijske vojske. IRGC je, s druge strane, objavila da su prisutni u istočnoj Siriji.

Sa snažnim prisustvom Irana u regionu doline Eufrata, SAD će verovatno zadržati svoje snage duž istočne obale, gde će moći pažljivo da prate IRGC.

Sprema se haos u Siriji! Militanti dobili zeleno svetlo od Amerikanaca! Više o tome pročitajte OVDE

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Američka vojska u Iraku i Siriji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA