Najnovije

KAUBOJSKI BEZOBRAZLUK: SAD pozivaju Rusiju da prisili Sirijce da napuste područje blizu Golanske visoravni! (VIDEO)

Sjedinjene Države pozivaju Rusiju da prisili sirijsku vladu da se povuče iz područja razdvajanja u blizini Golanske visoravni, saopštio je u sredu u Savetu bezbednosti UN savetnik ministra za politička pitanja pri Misiji SAD u UN Rodni Hanter.

Ruska vojna policija na Golanu (Foto: Jutjub)

- Sjedinjene Države i ovaj Savet ne mogu prihvatiti napore Sirije da uspostavi svoje prisustvo u oblasti razdvajanja kao novu normu - rekao je Hanter.

- Stoga, Sjedinjene Države pozivaju Rusku Federaciju da iskoristi svoj uticaj kod Asadovog režima kako bi primorala sirijske snage da podrže svoju posvećenost sporazumu o isključenju snaga i odmah se povuku iz područja razdvajanja.

U ponedeljak je američki predsednik Donald Tramp potpisao proglas koji formalno priznaje suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni. Dokument, koji se naširoko smatra načinom da se premijer Benjamin Netanijahu ponovo kandiduje za parlamentarne izbore 9. aprila, već su osudili Iran, Rusija, Sirija, Turska i druge zemlje.

Bitka na nebu iznad Alepa. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Golanska visoravan, predmet je višedecenijskog spora između Sirije i Izraela. Izrael je oblast okupirao 1967. godine i pripojio matici, dok UN, međunarodna zajednica ovu oblast smatraju sastavnim delom Sirije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA