Najnovije

KOVIĆ PORUČIO ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE: Posle Kosova nema nazad! (VIDEO)

Ako se odreknemo Kosova, kosovskog zaveta, kako ćemo da pevamo naše srpske narodne pesme, kako ćemo mi da recitujemo pesme o Gazimestanu, kako ćemo, mi istoričari, da pišemo srpsku istoriju, kako ćemo da objasnimo svojoj deci šta je radio Knez Lazar na Kosovu polju 1389? Što reče naš veliki pesnik, što mu (Knezu Lazaru) niko nije javio da izlazi na Gazimestan jer je bio u zabludi, kako kažu naši vlastodržišci - rekao je sinoć, profesor BU dr Miloš Ković, na patriotskom skupu ispred Skupštine Srbije.

Ković ispred skupštine (Foto: Jutjub)

Da li shvatamo da, ako izdamo Kosovo i Metohiju, sve ćemo morati da počnemo iz početka! Probudićemo se jednog jutra i pogledati u ogledalo, ali to više nećemo biti mi. Posle Kosova nema nazad! Nisu tamo samo životi i sudbine naše braće i sestara na Kosovu, više od 120 hiljada njih. U pitanju je Srbija!  U pitanju je celo srpstvo i mi to znamo – naglasio je Ković.

Profesor Beogradskog univerziteta je pred okupljenima istakao:

– Mi smo sada ispred Narodne Skupštine, ovo je naše, ali da li je i dalje ovo naše? Da li su ovo gradili naši preci? Da li je ovo naša zgrada? Jeste, ali okupirana! Da li srpski narod iz ove naše zgrade, koju su gradili naši preci, naši dedovi, vlada ovom zemljom ili njome vladaju strani ambasadori? Da li ovom zemljom vladamo mi, potomci Karađorđa, njegovih vojvoda i ustanika, potomci Svetog Lazara, deca Svetog Save, Nemanjina deca, ili vladaju kojekakvi ambasadori? Kojekakvi marginalni likovi, da im imena ne spominjem, iz Brisela, Berlina, Makaron iz Pariza? Dakle ko vlada ovom zemljom?! Stali smo ovde, ispred Narodne Skupštine, da postavimo to pitanje. Da li mi vladamo ili oni? Da li je ovo zemlja Lazareva ili Svetoga Save ili je ovo zemlja Vuka Brankovića i Jude Iskariotskog? Ko smo mi?  Šta smo mi? Jesmo li mi ostali u zaletu ili smo izdali svoje pretke? Ko vlada ovom zemljom? Da li deca Svetog Save i Svetog Kneza Lazara ili lažljive izdajničke pseudo elite?

Ković je rekao da je Srbija pod okupacijom ali da srpski narod ne sme dozvoliti da postane roblje. 

– Nažalost, ovo je okupirana zemlja, mi smo okupirani narod! Ali, mi nismo kolonizovano stanovništvo, niti smo roblje, iako su pokušavali da nas pretvore u roblje petsto godina! Evo nas ovde  u našoj zemlji, mi smo potomci  Karađorđa! Nisu slučajno ove naše zastave ovde sa nama. I nisu sa nama slučajno naši  junaci sa Košara – istakao je Miloš Ković.

Srbija ne pristaje na ucene EU o evrointegracijama. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srbin info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA