Najnovije

RUSKI VOJNI AVION PRELETEO IZNAD AMERIKE: Snimio im vojne baze

Ruski vojni avion Tu-154M LK-1 je preleteo iznad teritorije SAD, saopštavaju američki portali za monitoring letova.

Tu-154M LK-1 (Foto: Vlada Rusije)

Prema pisanju portala The Drive, avion sa opremom za snimanje i radarsko praćenje izvršio je posmatrački let u okviru Ugovora o otvorenom nebu.

Tu-154M poleteo je iz vazduhoplovne baze Grejt Fols u Montani i nekoliko sati leteo na zapadu zemlje - u Nevadi i Kaliforniji. Konkretno, on je nastavio blizu vazdušnih baza Lemura, Kineskog jezera i vojnog poligona Fort Irvin, a takođe je preleteo i teritorije baza Edvards, Krič i Nelis.

Posada vazduhoplova je zatim nadgledala NTTR, a zatim i fabriku za proizvodnju nuklearnog oružja Juka Flet. Pored toga, prema medijskim izveštajima, avion je leteo blizu Lokacije 51, udaljene jedinice vazduhoplovne baze Edvards.

Avion je leteo većim delom leta na visini od nešto više od četiri kilometra iznad zemlje. Na području NTTR-a, avion se popeo na skoro devet kilometara.

Članovi OEBS-a potpisali su 1992. godine Ugovor o otvorenom nebu. Dokument je bio jedna od mera za izgradnju poverenja u Evropi nakon Hladnog rata. Prema tom dokumentu, države mogu obavljati izviđačke letove preko teritorije drugih zemalja članica i prikupljati informacije o njihovim trupama. Sporazum je na snazi od 2002. godine i obuhvata većinu zemalja NATO-a, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Gruziju, Bosnu i Hercegovinu i neutralne Švedsku i Finsku.

Najekstremniji test Kalašnjikova možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tu-154M LK-1

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA