Najnovije

Tim srpskih elektroinženjera obnavlja Teslinu ideju o besplatnoj energiji iz etera

Neograničeni izvor besplatne i ekološki čiste energije dostupan je ljudima, ali ga je potrebno transformisati u električnu energiju. Tesla je to uspeo, ali to nije odgovaralo moćnicima koji su uništili i zabranili njegov projekat, i zato to danas predstavlja tajnu.

Branko Gašević (Foto: Promo)

Međutim, moguće ga je rekonstruisati, zaključak je predavanja koje je sinoć održao elektroinženjer Branko Gašević pred punom salom udruženja “Milutin Milanković” u Beogradu.

Predstavljajući svoj naučni rad u vidu knjige pod nazivom “Pismo pisama – Tajna energije i svetlosti”, odnosno njen prvi deo “Opšta teorija pulsiranja kosmičke energije i materije”, on je izneo kako je Tesla hlađenjem etera dobio električnu energiju.

- Ovu knjigu sam pripremao 40 godina, još od studentskih dana. Još tada nisam mi neke stvari nisu bile jasne. Pitao sam profesore kako se to talasi prostiru kroz vakuum. Odgovorili su “vibracijama”.

Onda sam pitao, ako je vakuum odsustvo materije i energije, šta to onda osciluje? Nije bilo odgovora – naveo je Gašević.

Kako kaže, istraživanjem je došao dozaključka da vakuum ne postoji.

- Umesto toga postoji eter kao idealni fluid. Kada bi u svemiru postojao vakuum, svemir bi se zgužvao ka centru. Znate i sami kako izgleda proizvod u vakuum kesama – napominje on. Gašević opovrgava brojne teze Ajnštajnove teorije relativnosti, poput postojanja antigravitacije, ali i tvdnju da eter ne postoji. S tim u vezi, on negira i da je brzina svetlosti najveća.

- Brzina svetlosti je samo granična brzina između jedne i druge vrste materije. Ona je najveća u poznatom materijalnom delu svemira, a u eteru postoje mnogo veće brzine. Tesla je to znao. On je otkrio longitudinalne elektromagnetne talase skalarnog tipa, odnosno Tesline spiralne talase koji se prostiru u eteru. On je 1903. godine izumeo generator koji je iz etera proizvodio besplatnu električnu energiju. To kapitalistima nije odgovaralo jer ne bi mogli da prodaju električnu energiju. Srušili su mu toranj Vordenklif, zapalili laboratoriju na Long Ajlendu i zabranili dalji rad na ovom polju – istakao je Gašević.

On je kazao da je jedan Teslin izum na tom polju otkupio ruski car Nikolaj Drugi Romanov, ali je ubrzo ubijen u boljševičkoj revoluciji. Tek mnogo godina kasnije patent je dospeo u ruke mladog ruskog astrofizičara Nikolaja Kozirjeva.

- Kozirjev je navodno otkrio torzione talase, a u suštini on je razumeo Teslin rad i zapravo plagirao Tesline spiralne talase – navodi autor.

Gašević je naveo i da se ne slaže sa zaključcima Hablovog zakona o neograničenom širenju svemira, pri čemu bi se, u skladu sa zakonom o održanju energije, zbog tog širenja ceo svemir smrzao.

- Širenje jednom mora stati i svemir mora potom početi da se skuplja. Kako crne rupe gutaju svu materiju u svojoj blizini, i od njih ne može ni svetlost da pobegne, one bi se u jednom trenutku toliko primakle jedna drugoj da bi se sve pretvorilo u jednu veliku crnu rupu i konačno sabilo u jednu tačku.

Tako bi nakon Velikog praska nastalo Veliko smrskavanje, iz čega bi ponovo bio rođen novi svemir i tako neprestano. To je suština moje teorije pulsiranja kosmičke energije i materije – objasnio je Gašević.

On je na kraju pozvao elektroinženjere u Srbiji da se oformi tim koji će oživeti Teslin projekat besplatne energije, koristeći i ono što je dostupno iz Tesline zaostavštine.

- To dugujemo Tesli kao Srbinu, da nastavimo ono što je on započeo – zaključio je Gašević.

Kako Amerikanci vrše meku okupaciju nad Srbijom saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Plemena stare Srbije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA