Najnovije

VULIN: Glavna bezbednosna pretnja Srbiji dolazi sa KiM

„Bez svake sumnje, glavna bezbednosna pretnja koja dolazi u Srbiju jeste pretnja koju lansiraju sa prostora Kosova i Metohije neosuđeni teroristi koji danas vode privremene institucije samouprave u Prištini“, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin juče u Narodnoj skupštini.

Vulin (Foto: Jutjub)

– Potpuno nepredvidljivi, ljudi koji su na slobodi ne zato što su nevini, već zato što su svedoci njihovih zločina pobijeni. Politika uslovljavanja, taksi, čestih incidenata, napada na srpsko stanovništvo i izazivanje sukoba, jeste najveća bezbednosna pretnja za Republiku Srbiju u celini i za Srbe koji žive i na prostoru Kosova i Metohije i uopšte gde god Srbi da žive, rekao je Vulin odgovarajući na poslaničko pitanjena sednici Narodne skupštine.

Prema rečima Vulina, sva politika šiptarskog rukovodstva jeste u tome da izazovu incident, sukob, nakon koga bi Srbija bila optužena za prekomernu upotrebu sile i nakon koje bi se pozvali u pomoć veliki i moćni zaštitnici.

– To je sva politika šiptarskog rukovodstva i sve što rade, rade kako bi izazvali upotrebu sile od strane Republike Srbije, njene vojske, njene policije i njenih bezbednosnih struktura, i onda zakukali za pomoć i gledali da opet privuku tuđu decu da ginu za njihove ciljeve. Uostalom i šta se drugo može očekivati od neosuđenih terorista, naglasio je on.

Lavrov uputio oštru poruku celom Zapadu! Rusija se vraća na scenu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio vojnu zakletvu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA