Najnovije

NAPADNUTA SAA! ALARMANTNO U HAMI! Veliki broj vojnika ubijen i ranjen! Teroristima pomoć stigla od...

Teroristički napad ranije ove nedelje na grad u sirijskoj provinciji Hama doveo je do smrti jednog civila i ranjavanja još njih pet.

Sirijski vojnici u borbi (Foto: Jutjub)

Sirijska vojska odbila je masovni teroristički napad na svoje položaje na severu provincije Hama na granici s Idlibom u ranim jutarnjim satima, kada je nekoliko vojnika poginulo i povređeno, izvestila je sirijska državna televizija, pozivajući se na vojni izvor.

- Terorističke grupe napale su naše položaje u 1:30 po lokalnom vremenu nakon vežbi na severu provincije Hama – kaže sirijska TV, citirajući svoj izvor.Prema izveštajima, militanti su koristili loše vremenske uslove da bi uspešno napali područje.

- Naše snage su herojski odbile napad kontra-napadom, ubile nekoliko militanata i uništile njihovu opremu i oružje. Nekoliko naših vojnika je ubijeno, a nekoliko je povređeno kao rezultat napada - dodao je izvor.

Glavni štab sirijske vojske namerava da se i dalje odupire pokušajima militanata da prodru na pozicije vojske, dodao je on.

Idlib je jedna od sirijskih područja u kojoj su aktivni teroristi i militanti, posebno oni koji su deo terorističke grupe DŽabhat Nusra (zabranjene u Rusiji) ili su povezani sa njom. Štaviše, na hiljade militanata prebačeno je u pokrajinu iz drugih sirijskih regiona po sporazumima sa Damaskom.

Krajem februara, Boutaina Šaban, politički i medijski savetnik sirijskog predsednika Bašara al Asada, izjavila je u intervjuu za Al Majadin da je sirijsko rukovodstvo odlučilo da ponovo povrati pokrajinu Idlib pod svoju kontrolu i govorila je o vremenskim okvirima i načinima za implementaciju te odluke.

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan potpisali su 17. septembra sporazum o uspostavljanju demilitarizovane zone u Idlibu duž linije kontakta između oružane opozicije i vladinih snaga.

Rusi zaprepašćeni novim sramnim činom Amerikanaca. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Posle dužeg vremena sirijska vojska je bombardovala položaje militanata u Hami i Idlibu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA