Najnovije

BERLIN U PANICI: Trećina islamista je bila uključena u borbe i sada su pretnja zemlji!

Svaki treći islamista koji se vraća iz ratnog područja Sirije i Iraka bio je aktivno uključen u borbe, tvrdi  Federalno ministarstvo unutarnjih poslova Nemačke.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Oko 100 ljudi je još uvek u fokusu policijskih i pravosudnih istraga, izveštavaju nemački mediji. Sigurnosne službe očekuju više od 1050 nemačkih islamista koji su od 2013. putovali u Siriju i Irak.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova je nedavno revidiralo svoje procene na gore. U borbama je ubijeno oko 200 terorista, a 300 ih se vratilo u Nemačku.

Ministar unutrašnjih poslova vladajuće stranke CDU Patrik Sensburg upozorio je da neće udovoljiti zahtevu američkog predsednika Donalda Trampa i prihvati povratnike.

“To bi bio koban pogrešan signal”, rekao je Sensburg.

“Bilo bi pravedno da se militanti ID procesuiraju za svoja dela tamo gde su počinjena”, dodao je nemački političar, ali Kurdi koji ih drže u zarobljeništvu nemaju zatvore, pravosuđe i osoblje za taj ogroman posao.

Gospodin Sensburg veruje da je svatko ko se borio za teroriste, prema sadašnjem zakonu ako ima dva pasoša, već izgubio nemačko državljanstvo. Ako je samo Nemac, ne može mu se oduzeti, jer bi bio bez državljanstva. Ustav to zabranjuje.

Ministar unutrašnjih poslova Horst Sihofer (CSU) najavio je zakonodavnu inicijativu o oduzimanju državljanstva borcima s nemačkim pasošima i sprečavanje njihovog povratka.

Prema ministru, “to će biti jasna poruka salafističkoj sceni u Nemačkoj će učestvovanje u neprijateljstvima na strani terorističkih organizacija u budućnosti, uz kazneni zakon, imati i značajne posledice po pravo na državljanstvo”.

Sihofer s promenama zakona želi istovremeno stvoriti instrument za buduće uporedive situacije i grupe.

Pročitajte OVDE ko to kaže da u sledećih 15 godina 30 posto Rusa biti muslimani! 

Izvor: logicno. com/L.R.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirija - džihadisti izbliza.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA