Najnovije

DAČIĆ: U Hrvatskoj se stvara antisrpska atmosfera, odražava se na bezbednost ljudi

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da incidenti u Hrvatskoj koji imaju veze sa Srbijom i Srbima više nisu samo izlovani događaji, već da se u toj zemlji stvara antisrpska atmosfera kao osnova hrvatske politike, i to ne samo u predizbornim kampanjama.

Dačić (Foto: Jutjub)

"Ovde je reč da je to način vladanja ove garniture u Hrvatskoj", kazao je Dačić.

To se reflektuje i na druge oblasti, poput revitalizovanja istorije, opravdavanja zločina nad Srbima u Drugom svetskom ratu, rehabilitaciju ustaškog režima, ali i na bezbednost ljudi, rekao je Dačić i dodao da se takvim ponašanjem šalje poruka da Srbi nisu dobrodošli i da im nije mesto u Hrvatskoj.

Govoreći o natpisu UČK na srpskom konzulatu u Beču, Dačić kaže da država Austrija ne snosi odgovornost osim za to što nije obezbeđen srpski konzulat.

"U tom smislu ih upozoravamo da treba više pažnje da se obrati na bezbednost naših diplomatsko-konzularnih predstavništava", kaže on.

Navodeći da su Albanci u Crnoj Gori nakon pobede na lokalnim izborima slavili uz uzvikivanje imena UČK, da u Hrvatskoj postoji nacistička i fašistička retorika i postupci prema Srbima, kao i opasnost od velike Albanije, Dačić kaže da se u međunarodnoj javnosti neki brižnici sete velike Srbije.

"Uvek im je na prvom mestu da kažu da je najveća opasnost velika Srbija. Koliko to Srbija treba da bude mala da ne bi nekome bila velika", rekao je šef diplomatije.

Dačić je rekao da vlada ovih dana vodi živu diplomatsku aktivnost, budući da u Srbiju dolaze ministarka odbrane Nemačke, savetnik Angele Merkel, da će biti održana sednica Mešovitog komiteta sa Rusijom, te da 8. marta dolazi američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl.

"To potvrduje koliko se ne uspeva u tome da se izvrši pritisak na Prištinu", rekao je Dačić.

Kad je reč o poseti italijanskog premijera Đuzepea Konta, Dačić kaže da je reč o reintenziviranju ukupnih odnosa sa tom zemljom i da je poseta prva faza pre zakazivanja zajedničke sednice dve vlade

Dačić kaže i da Srbija sa Italijom ima sporazum o strateškom partnerstvu, ali da ima još prostora da se ojačaju veze dve zemlje.

Rusi će kupovati naše raketne sisteme i dronove! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA