Najnovije

JEZIVO OTKRIĆE RUSKIH SATELITA! Prizor od kojeg podilaze žmarci (FOTO/VIDEO)

Ruski satelit je otkrio groblje sa 300 novih grobova u blizini izbegličkog kampa Rukban u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski satelit (Foto: Pravda/Public)

- Novo groblje sa 300 svežih grobova otkriveno je na južnoj strani odmah ispred ograde logora - saopštilo je ministarstvo.

Prema ministarstvu, groblje i drugi dokazi o boravku izbeglica u logoru registrovani su satelitskim snimcima napravljenim pre nekoliko dana. Podaci iz satelita pokazuju da su objekti u logoru Rukban improvizovana naselja neprikladna za život ljudi u zimskom periodu, a deo izbeglica jednostavno mora da živi na otvorenom.

Izbeglički kamp Rukban i novootkriveno groblje od 300 humki (Foto: AMN)

U kampu vladaju užasni sanitarni uslovi: deponije se nalaze u blizini stambenih kućica, dok skladišta hrane i kuhinje ne postoje. Prehrambeni proizvodi i drugi proizvodi se razmenjuju na improvizovanim mini-pijacama koje kontrolišu militanti. Logor Rukban je okružen jarkom i ogradom, iza koje militantne grupacije podržane od SAD nikoga ne puštaju, saopštilo je ministarstvo.

- Zapravo, logor Rukban je odavno izgubio svoj status i pretvorio se u rezervno područje u kojem se taoci drže nasilno - ukazalo je rusko Ministarstvo odbrane.

Komanda američkih snaga u području al-Tanf, gde se nalazi logor Rukban, sprečava izbeglice da izađu iz logora dok ih militanti prisilno drže unutra, tražeći velike svote novca u američkim dolarima kako bi ih pustili.

Istovremeno, podaci UN-a pokazuju da više od 35.000 Sirijaca želi da se vrati na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade, uključujući 28.000 u pokrajinu Homs, 2.800 u pokrajinu Deir ez-Zor, 1.600 u provincije Rif Damašk i Hama i 1.200 u pokrajini Alepo, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Francuski nosač aviona “Šarl de Gol” krenuo prema Siriji. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kamp Rukban na jugu Sirije, nadomak granice sa Jordanom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA