Najnovije

RUSKA VOJSKA OBJAVILA ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE: 300 svežih grobnica pored izbegličkog logora (FOTO)

Tri stotine novih grobnica pronađeno je u blizini ograde izbegličkog logora Rukban u Siriji, odakle militanti pod kontrolom SAD još uvek ne puštaju nikoga, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Logor Rukban (Foto: RIA Novosti)

Napominje se da satelitski snimci Ministarstva odbrane Rusije beleže uslove života izbeglica u logoru. Većina zgrada u njemu je privremenog tipa i nisu pogodne za život u zimskom periodu, a neke od izbeglica žive pod šupama.

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

"U samom logoru cveta nehigijena. Smetlišta se nalaze u neposrednoj blizini stambenih objekata. Nema skladišta za hranu i prodavnica hrane. Hrana i druga roba se razmenjuju na spontanim mini tržištima pod kontrolom militanata", navodi se u saopštenju.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane, logor je okružen bedemom i ogradom, "iza kojeg lokalne militantne grupe koje su pod kontrolom SAD ne oslobađaju nijednu od izbjeglica".

"U stvari, logor je odavno izgubio svoj status, postajući rezervat, gde se taoci prisilno drže. Na južnoj strani, odmah ispred ograde logora, pronađeno je novo groblje sa 300 svežih ukopa", dodaje se u izveštaju.

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Rusko ministarstvo odbrane je ponovilo da im zapovedništvo američkih snaga u zoni "Al-Tanf" sprečava ulazak, obmanjivanjuje izbeglice o nemogućnosti napuštanja logora, "šire glasine da će biti uništeni, prisiljeni u vojsku i progonjeni od strane vlasti na teritoriji pod kontrolom sirijske vlade.".

"I naoružane grupe pod kontrolom SAD na čelu sa Magavir Es-Saurom koje deluju u regionu prisilno drže izbeglice koji žele da napuste logor, zahtevajući značajne iznose dolara za izlazak", objavilo je ministarstvo.

Istovremeno, prema podacima UN-a, oko 35,5 hiljada Sirijaca iz logora želi da se vrati na teritoriju pod kontrolom vlade: oko 28,3 hiljade ljudi namerava da se vrati u pokrajinu Homs, u pokrajinu Deir ez-Zor - oko 2,8 hiljada, u provincije Damask i Hama 1,6 hiljada, i u provinciju Aleppo - oko 1,2 hiljade.

Kako Rusi od Palestinaca prave borbene mašine, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rukban – logor smrti

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA