Najnovije

ŽELITE DA SE PROVEDETE U BUDVI? Neće moći! Zatvaraju se sve diskoteke! Postaje grad penzionera

Svi privremeni objekti u zoni Morskog dobra u Budvi trebalo bi da budu uklonjeni do kraja marta, što znači da će taj crnogorski grad poznat po živom noćnom životu tokom sezone gotovo ostati bez diskoteka.

Budva (Foto: Pixabay)

 

Odluka crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) i opštine da se uklone otvorene diskoteke je katastrofalna, jer će od metropole turizma i grada koji je nudio najbolji letnji provod u regionu i šire, Budva postati penzionersko odmaralište, smatra jedan od zakupaca, Slaven Lekić. 

U vreme sezone radiće samo dve diskoteke, a otvorene diskoteke „Maltez“, „Trokadero“, „Ambijente“, „Paris“, „Rafaelo“ i „Majami“ biće uklonjene sa šetališta, prenosi RTCG pozivajući se na Pobjedu.

Svi privremeni objekti u zoni Morskog dobra trebalo bi da budu uklonjeni do kraja marta, a prema ugovoru, objekte mora ukloniti zakupac.

„Pored tih objekata nalaze se ili se grade hoteli sa četiri i pet zvezdica i krajnje je neozbiljno držati ovakvu ponudu u njihovoj blizini“, navode u MORT-u.

Dodaje se da je ministarstvo spremno da, ukoliko postoji interesovanje zakupaca, sa njima i opštinom nađe novu lokaciju.

Na lokaciji na kojoj su do sada bile otvorene diskoteke biće zelena površina, a uskoro će započeti projektovanje promenade od Zavale do Avale, koja je, kako ističu u ministarstvu, jednoj destinaciji kao što je Budva, preko potrebna.

Zakupci diskoteka su posle usvajanja plana, uz podršku Morskog dobra, podneli MORT-u inicijativu da im omogući da rade bar još ovu sezonu jer nemaju dovoljno vremena da nađu nove lokacije.

Kakvu tajnu je otkrio led na Antarktiku, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Noćni provod u Budvi ide u istoriju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA